Igazságos döntetlent játszott U16-os együttesünk

Igazságos döntetlent játszott U16-os együttesünk

Sátori Barnabás és Körhöcz György legénysége 2–2-re végzett az Austria Klagenfurt fiataljainak vendégeként.

Austria Klagenfurt U16 – Illés Akadémia U16 2–2 (1–1)
Illés Aka. U16.: Tama M. – Abért B., Tóth Á., Németh R., Szabó B. – Csalló, Palkó, Zsiga – Bene, Skravanek, László. Cserék: Blum, Rózsa M., Gyapjas, Pécskai, Szakasics, Pljesovszki. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Zsiga (42., 1–1), Pljesovszki (75., 2–2)

Két ziccerrel indították a meccset akadémistáink, ám sajnos a labdaszerzések után kialakult helyzeteket nem sikerült gólra váltanunk. A folytatásban is inkább a mieink akarata érvényesült: működött a letámadásunk, gyakori hibákra kényszerítettük a hazaiakat. Az osztrák gárda viszont gyakorlatilag az első lehetőségéből megszerezte a vezetést. Szerencsére még az első félidőben összejött az egyenlítés: Zsiga Patrik közel 40 méterről emelt a kapus fölött a hálóba.

Az 1–1-es állásról induló második játékrészt aztán a karintiai gárda kezdte jobban. Többet birtokolták a labdát és újfent előnybe is kerültek. Ezt követően viszont a mieink váltani tudtak és a 75. minutumban másodszor is sikerült egalizálnunk: egy jobboldali akció végén Palkó Áron lövése még kijött a kapusról, ám az érkező Pljesovszki Gergő a hálóba továbbította a lasztit. A végjátékban mindkét gárda előtt adódtak helyzetek, ám mivel újabb gól már nem született, igazságosnak mondható 2–2 lett a derbi vége.

Jól kezdtük a meccset, helyzeteink voltak, akár 2-3 góllal is vezethettünk volna. Sajnos ez nem sikerült, viszont a hazaiak az első ziccerükből betaláltak. Arra ezentúl jobban kell figyelnünk, hogy a jó kezdés nem elég, a helyzeteket ki kell használni. Amúgy az első félidőben nyújtott játékkal teljes mértékben elégedett voltam. Azt viszont át kell majd beszélnünk, hogy a második félidőt miért nem tudtuk úgy kezdeni, mint az elsőt. Az azonban örömteli, hogy a bekapott gól után újítani tudtunk. Összességében a 90 percből hetvennel elégedett vagyok. A csapat hozzáállásával, mentalitásával egyaránt. Egy jó iramú, hasznos mérkőzést játszottunk

– értékelt a mérkőzés után Sátori Barnabás vezetőedző.