Mindkét félidőben háromszor találtak be akadémistáink

Mindkét félidőben háromszor találtak be akadémistáink

A néhány 2006-os játékossal megerősített U16-os csapatunk 3–1-es félidőt követően 6–1-re győzte le a ZTE U17-es együttesét.

Illés Akadémia U16 – ZTE FC U17 6–1 (3–1)
Illés Aka. U16.:
Tama M. – Szentkirályi, Rózsa M., Blum, Szabó B. – Csalló, Lehel, Wolf – Nagy M., Skravanek, Takács-Földes. Cserék: Pfeiffer – Pénzes, Németh R., Erdei, Pécskai, Abért O. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Wolf (13, 11-esből, 1–0; 55., 4–1), Skravanek (23., 2–1; 61., 5–1), Takács-Földes (45., 3–1), Pécskai (90., 6–1)

Sűrű programot bonyolított le Sátori Barnabás és Körhöcz György legénysége a héten, ugyanis négy nap leforgása alatt két felkészülési mérkőzésen is pályára léptek U16-osaink, akik ezúttal több 2006-os születésű társukat is a soraikban tudhatták. A ZTE elleni derbi első 10 perce az ismerkedés jegyében zajlott, majd a 13. minutumban egy kezezésért megítélt büntetőből Wolf Gergő szerzett vezetést. Ezt követően a vendégek előbb egy kapufás lövéssel jelezték, hogy egyenlíteni szeretnének, majd a 20. percben egy érintés nélkül a hálóba kerülő szöglettel 1–1-re alakították az állást. Nem sokáig örülhettek ennek, mivel a 23. percben egy komoly védelmi hibájukat kihasználva Skravanek Lázár vette be a kapujukat, majd a félidő hajrájában Takács-Földes Olivér is betalált, így pedig a szünetben már 3–1 volt ide.

Térfélcserét követően előbb Wolf Gergő, aztán Skravanek Lázár is duplázott, ezekkel a találatokkal pedig el is húztunk 5–1-re. A 6–1-es végeredményt pedig a csereként beálló Pécskai Levente állította be a 90. percben egy megpattanó lövéssel.

Négy napon belül ez volt a második edzőmeccsünk. Az elsődleges cél az volt, hogy mindenki megfelelő mérkőzésterhelést kapjon. A ZTE ellen ráadásul még ki is egészültünk pár 2006-os játékossal. Úgy érzem, hogy a mérkőzés elérte a célját. Mivel most egy vegyesebb csapattál álltunk fel, inkább az egyéni dolgokra voltunk kíváncsiak. Mind technikai, taktikai téren. Úgy gondolom, hogy a hozzáállás nagyon jó volt, a második félidőben pedig már a játék is. Külön örülök, hogy egy magabiztos győzelem keretében kapták meg a srácok a megfelelő terhelést

– fogalmazott a mérkőzést követően Sátori Barnabás vezetőedző.