Az aranyéremért játszhat Diósgyőrben leány U17-es csapatunk

Az aranyéremért játszhat Diósgyőrben leány U17-es csapatunk

Kiélezett, izgalmas mérkőzésen, remek teljesítményt nyújtva, Müller Zsófia két fejesgóljával 2–1- re győzött leány U17-es csapatunk a Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen. A DVTK Girls Cup döntőjében a torna során eddig hibátlan teljesítményt nyújtó lengyel Górnik Łęczna lesz Győrffy Mátyás csapatának ellenfele.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Székelyudvarhelyi Vasas Femina U17 2–1 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. – Kleinert P., Németh Z., Hajdú P., Giczi K. – Stadler K., Ceglédi B., Simon E., Harangi L. – Csombor L., Müller Zs. Cserék: Francsics V., Kocsi P., Lakatos L., Csarnai Z., Farkas B., Bukor Z., Váraljai V., Vass A., Czuczai M., Nagy B, Gyócs-Németh C. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Müller Zs. (8., 1–0; 28., 2–0)

A sikeresen megvívott csoportmérkőzések után pénteken a döntőbe jutás volt a tét U17-es csapatunk számára a DVTK által rendezett U17-es leány labdarúgó-kupán. Győrffy Mátyás csapatára a mezőny egyik legerősebb alakulata, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina várt, de a mieink megbirkóztak a nehéz feladattal.

Csapatunk – a Zalaegerszegről érkezett Müller Zsófia két fejesgóljával – előnyt szerzett a találkozó első félidejében, majd a fordulás után, bár a székelyudvarhelyi lányok a játékrész néhány szakaszában fölénybe kerültek, sikerült megnyerni az elődöntőt. A Vasas Feminának – Horváth Anita révén – csak szépítenie sikerült.

Két hasonló tudású, jó képességű csapat csatázott, amiből most mi kerültünk ki győztesen, mert összeszedettebben futballoztunk, végig koncentrálni tudtunk. Ez lett most a kulcs. Érezhető volt a fáradtság a csapaton, de minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert összeszorították a fogukat, küzdöttek, nagyon akarták a döntőt. Nincs sok időnk a szombati fináléig, de igyekszünk frissíteni, majd jó mérkőzést játszani a lengyel csapat ellen. Egy rangos nemzetközi tornán nagy élmény az aranyéremért játszani, örülök, hogy örülnek a lányok és természetesen gratulálok is nekik

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.

A DVTK Girls Cup döntője szombaton, 17 órakor kezdődik.