Minden lehetőségünk kimaradt

Minden lehetőségünk kimaradt

A Vasas elvitte a három pontot az U19-es rangadón.

Illés Akadémia U19 – Vasas Kubala Akadémia U19 0–3 (0–1)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Mayer, Halász, Kovács B., Szvoboda – Mozsár (Bonyhárd, 61.), Kovács P., Horváth J. – Udvardi, Tama (Ötvös, 46.), Pruska (Mohos, 46.). Vezetőedző: Horváth András.

Újabb rangadó várt Horváth András és Fazekas Norbert együttesére: ezúttal a Vasas érkezett Szombathelyre. A csapatok kihagyták az ismerkedési fázist: a mieink és a piros-kékek is támadólag léptek fel. Az első komolyabb védenivalója a mi kapusunknak, Molnár-Végh Marcellnek volt: egy 15 méteres löketet ütött ki. Nemsokára válaszoltunk: Horváth József szögletére a rövid oldalon Tama Gergő érkezett, fejesét fogta az angyalföldi hálóőr. A sorminta alapján újabb Vasas-lehetőség következett: a 18 méteres lövés azonban – nem sokkal – a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Legközelebb a gólhoz a 34. percben jártunk: Udvardi Ádám megkavarta a vendégvédelmet, visszagurítását Mozsár Dávid 13 méterről ballal a bal oldali kapufára rúgta. A 43. percben aztán – némileg váratlanul – megszerezte a vezetést a Vasas: egy balszerencsés becsúszás után került a labda a 16-osounkon belülre, amit a lábak között 13 méterről juttattak a kapunk bal felébe, 0–1.

Az 53. percben egy szögletvariációnál elbambult a védelmünk, így kettőre növelte előnyét a XIII. kerületi csapat. Nem adtuk fel: Mohos Barnabás lőtt passzát Kovács Péter 20 méterről zúdította rá, ám a kapus szögletre ütötte azt. Horváth József 21 méteres szabadrúgását is oldalra tudta öklözni a Vasas-cerberus. A 67. percben Bonyhárd–Mohos–Ötvös-összjáték után utóbbi lövése akadt el az angyalföldiek 1-esében. Hiába mi támadtunk, ma be voltunk oltva gól ellen: egy szöglet után szerencsésen pattant a labda vendégek elé, közelről pedig nem hibáztak, 0–3.

Összességében előttünk adódott több lehetőség, ám ma képtelenek voltunk betalálni, így a Vasas elvitte a három pontot.

Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk a találkozót. Fordulópontnak éreztem a kapufánkat – ezt követően nem sokkal, még az első félidőben betaláltak a vendégek. A szünetben megnyugtattam a srácokat, úgy éreztem, rendeztük is a sorokat. Úgy mentünk ki, hogy mindent elkövetünk a gólszerzés érdekében, jól is kezdtünk. Azonban a mi szögletünket megkontrázva újból a vendégek találtak be. Ahogy addig, innentől fogva meg pláne nem sikerült semmi sem. Hiányérzetem a támadószekciót illetően az ő energikusságukban van, nem vagyunk eléggé határozottak. Remélem, a következő találkozókon eredményesebbek leszünk, így biztosítva azt, hogy elérjük céljainkat

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.