A kapu előtt határozottabbaknak kell lennünk

A kapu előtt határozottabbaknak kell lennünk

Szabó Botond három találatának köszönhetően (is) magabiztos, 4–2-es győzelmet aratott U13-as csapatunk a CREDOBUS otthonában.

CREDOBUS Mosonmagyaróvár U13 – Illés Akadémia U13 2–4 (2–1, 0–0, 0–3, 0–0)
Illés Aka. U13.:
Schepanski – Németh B., Orbán, Szalma – Lakatos, Magadics – Módly, Szabó B., Angler B. Cserék: Hajba – Dörnyei, Mihók, Székely, Bock, Molnár B. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (2., 0–1; 49., 2–2; 53., 2–4), Molnár B. (51., 2–3)

A mérkőzés elején nagyon gyorsan sikerült megszereznünk a vezetést: egy szabadrúgásunk utáni lecsorgó labdát Szabó Botond bombázott elemi erővel a hálóba. Ezt követően azonban két butaságunkat is góllal büntették a hazaiak: mindkét esetben a labdakihozatalba hibáztunk bele, így a negyed végén már az óváriak mentek 2–1-re.

A második etapban aztán visszaállt a világ rendje, azaz végig a mieink domináltak, ám ez a mezőnyfölény csak helyzeteket eredményezett, gólokat viszont nem. Ebből adódóan még a szünetben is a hazaiak jártak előrébb egy találattal.

A 2–1-ről induló harmadik felvonásban aztán kiszakadt a gólzsák. A 49. percben Szabó Boti egyenlített, majd az 51. minutumban Molnár Barnabás is betalált, így pedig már 3–2 volt ide. Nem sokkal később Szabó Boti megszerezte saját maga harmadik, csapatunk negyedik gólját is, amivel 4–2-re módosította az állást.

Az utolsó etapban is voltak helyzeteink, de ezeket már nem tudtuk értékesíteni. Az óváriak néhány pontrúgásukat követően alakítottak ki veszélyes szituációkat, viszont gólt már ők sem szereztek. Maradt a 4–2-es Illés-siker.

A játékunk felépítésével teljesen elégedett voltam. Végig domináltunk a mérkőzésen, komoly labdabirtoklási fölényünk volt. Igazából a kapu előtti határozatlanságunknak köszönhetjük, hogy szoros volt a meccs eleje. De aztán folyamatosan nyomást gyakoroltunk rájuk, és azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk

– értékelt a találkozót követően Szűcs János vezetőedző.