A zárónegyedben fordítottak U12-eseink

A zárónegyedben fordítottak U12-eseink

Az első három etapban helyzetek sokaságát hibázták el Tóth Zsolt tanítványai, akik a mérkőzés hajrájában kétszer azért betaláltak, és így 2–1-re nyertek Mosonmagyaróváron.

CREDOBUS Mosonmagyaróvár U12 – Illés Akadémia U12 1–2 (0–0, 1–0, 0–0, 0–2)
Illés Aka. U12.:
Dudás – Novák, Hányi B., Molnár B., Lajos – Tóth N., Németh L., Lengyel – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Majlinger, Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Baranyi (66., 1–1), Lajos (75., 1–2)

Két komoly ziccer vezette be a derbit: előbb Baranyi Borisz szerezhette volna meg számunkra a vezetést, azt követően viszont Dudás Noelnek kellett nagyot védenie ahhoz, hogy maradjon a 0–0-s állás. A folytatásban aztán komoly mezőnyfölénybe kerültek akadémistáink, de a helyzeteink rendre kimaradtak a kontrákra berendezkedő hazaiak kapuja előtt.

A második etap elején aztán teljesen váratlanul az óváriak kerültek előnybe: egy rövid felszabadításunk után lőttek egy irgalmatlanul nagy gólt. Ezt követően újfent a mieink periódusa következett, de hiába vezettünk szebbnél is szebb támadásokat a széleken, az egyenlítés csak nem akart összejönni. Így pedig a félidőben is a vendéglátók mentek 1–0-ra.

Térfélcsere után még növelték a nyomást Tóth Zsolt tanítványai, ám ez csak újabb ziccereket eredményezett. Ugyan a kapufát sikerült eltalálnunk, ám a labda kifelé pattant, ennek köszönhetően pedig a záróetapot is minimális hátrányban kezdhettük.

Az utolsó felvonás aztán meghozta a várt fordítást. A 66. percben Lajos Patrik mintaszerű beadását Baranyi Borisz váltotta gólra. Ezt követően is támadásban maradtak fiataljaink, akik a 75. minutumban ismét betaláltak: Poszavecz Lénárd labdájával Baranyi Borisz lépett ki, akinek a lövését még hárítani tudta a hazaiak cerberusa, ám Lajos Patrik duplázásával szemben már tehetetlennek bizonyult. Így pedig ki is alakult a 2–1-es végeredmény.

Egy érdekes mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon komoly labdabirtoklási fölényünk volt, szép, korszerű támadásokat vezettünk, a helyzetek alapján egy kifejezetten sima meccs lehetett volna. Viszont a kimaradt ziccerekkel saját magunknak tettük nehézzé. Az viszont pozitívum, hogy rengeteg helyzetet alakítottunk ki. A kapu előtt viszont hatékonyabbaknak kell lennünk. Így is gratulálok a gyerekeknek, mert egy szervezett, fegyelmezett csapat ellen arattunk értékes győzelmet

– fogalmazott a derbit követően Tóth Zsolt vezetőedző.