Minden kezdet nehéz

Minden kezdet nehéz

Új női akadémiai korosztályunk, az U15-ös csapat, jó mérkőzésen megosztozott a pontokon az FC Hatvannal.

Illés Akadémia-Viktória FC U15 – FC Hatvan U15 1–1 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U15: Spilenberg M. – Csarnai Z., Kutasy L. (Ferenczi H., 52.), Sági F. (Hopp K., 68.), Mészáros D. (Kardos Zs., 65.), Giczi K., Varga Zs., Csombor L., Czuczai M., Tóth L. B., Kopfensteiner Sz. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerző: Csarnai (52., 1–0)

Jól kezdte a mérkőzést az Illés Akadémia-Viktória FC U15-ös csapata. A lányok megpróbálkoztak a letámadással, ügyesek voltak a labdakihozatalokban is, azaz igyekeztek minél többet megmutatni abból, amit újjá formált csapatként a felkészülés hat hetében tanultak. Ez, akár még a helyzetek kialakításáig is jól működött, függetlenül attól, hogy a vendégcsapat elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt.

Az első félidőben azonban nem esett gól, és változtatni kellett a csapat játékrendszerén ahhoz, hogy sikerüljön eredményessé is tenni a támadójátékot.

Az 52. percben Csarnai Zita állítás nélkül, átlövésből szerzett szép gólt, kár, hogy a vendégek viszonylag hamar egyenlíteni tudtak egy olyan szabadrúgásból, amelyen az látszott, hogy a korosztálynak nem csak a nagyobb pályaméretet, de a nagyobb kaput is szoknia kell.

Egy-egy után is támadásban maradt az Illés Akadémia-Viktória, de a játék görcsössé vált, különösen a befejezéseknél hiányzott az élesség. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik az is, hogy Csombor Lucával szemben szabálytalankodtak a vendégek csapatuk tizenhatosán belül, a játékvezetői síp azonban néma, az eredmény pedig 1–1 maradt.

Jó mérkőzést játszottunk, amely után nem lehetek elégedetlen a lányokkal. Nagyon sokat mutattak abból, amit az edzéseken gyakoroltunk, amit közösen tanultunk, néha még többet is, mint amire előzetesen számítottam. Azzal, hogy ez most „csak” döntetlenre volt elég, nem sokat számít, erre a korosztályra különösen igaz, hogy nem rövidtávú sikerekben, hanem a képzésben, a tanulásban kell gondolkodnunk. Biztos vagyok benne, ha továbbra is ilyen elkötelezetten dolgozik majd a csapat az edzéseken, az eredményeket is hoz majd

– mondta Luki András, U15-ös lányaink vezetőedzője.