Minden gól az első félidőben esett

Minden gól az első félidőben esett

Izgalmas mérkőzésen 3–2-es győzelmet aratott Fehérváron U13-as csapatunk, mely három fordulót követően is 100 %-os mérleggel rendelkezik.

MOL Fehérvár FC U13 – Illés Akadémia U13 2–3 (0–1, 2–2, 0–0, 0–0)
Illés Aka. U13.:
Schepanski – Angler, Orbán, Szalma – Molnár B., Magadics – Lakatos, Szabó B., Németh B. Cserék: Hajba – Reiber, Módly, Szakács, Székely, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Németh B. (8., 0–1), Szabó B. (33., büntetőből, 1–2), Orbán (38., 1–3)

Határozottan jó negyeddel nyitotta a derbit U13-as csapatunk. A letámadásnak köszönhetően nagyon sokszor szereztek labdát Szűcs János tanítványai, akik ezekből kiindulva több ziccert is kialakítottak. Kár, hogy csupán egyet sikerült gólra váltanunk: Németh Barnabás egy kipattanó lasztit továbbított a 8. percben a hálóba. Ennek köszönhetően pedig az etapot 1–0-s vezetéssel zárhattuk.

A második felvonás egyértelműen a büntetőkről szólt: a hazaiak kétszer, míg mi egyszer próbálkozhattunk meg 9 méterről a hálóba találni. A fehérváriak közül Sitku Zoárd és Rusói Mirkó, míg tőlünk Szabó Botond használta ki a saját lehetőségét. Szerencse, hogy közben Orbán Roland révén egy akciógólt is szereztünk, így a félidőben 3–2 volt ide.

A harmadik negyedben változott a játék képe: átvette az irányítást a Fehérvár és több lehetőségük is volt az egyenlítésre. Egy alkalommal a kapufát is eltalálták, de szerencsére a labda nem a hálóba pattant. Az utolsó etapban viszont Szabó Botond kétszer is bebiztosíthatta volna a győzelmünket, de sajna nem jött össze neki. Ám ettől függetlenül is megnyertük 3–2-re a változatos, izgalmas összecsapást.

Szimpatikusan futballozó, jó játékosokból álló gárdát győztünk le. Így még nagyobb bravúr ez az idegenbeli siker. A győzelemhez kellett a srácok remek hozzáállása, mentális ereje is. Jól kezdtünk, ráerőltettük a stílusunkat az ellenfélre. Folyamatosan fejlődünk, a labdabirtoklásunk is jól nézett ki. A labdavesztések utáni átmenetre viszont jobban oda kell majd figyelnünk. Összességében azonban gratulálok a fiúknak a megérdemelt győzelemhez, amihez azért némi szerencse is kellett

– összegezte a mérkőzés tapasztalatait Szűcs János vezetőedző.