Kár a harmadik negyedért

Kár a harmadik negyedért

Hiába volt végig egyenrangú ellenfele a hazaiaknak U12-es csapatunk: a harmadik etapban kapott három gólnak köszönhetően 4–3-as vereség lett a derbi vége.

MOL Fehérvár FC U12 – Illés Akadémia U12 4–3 (0–1, 0–0, 3–0, 1–2)
Illés Aka. U12.:
Kovács V. – Majlinger, Molnár B., Lajos – Németh L., Tóth N. – Bangó, Lengyel, Hányi. Cserék: Dudás – Kiss B., Novák, Poszavecz, Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lengyel (1., 0–1), Németh L. (70., 4–2), Baranyi (75., 4–3)

A lehető legjobban kezdődött számunkra az összecsapás, ugyanis egy labdaszerzést követően Lengyel Ágoston már az első percben megszerezte számunkra a vezetést. Ezt követően is támadásban maradtak Tóth Zsolt tanítványai, akik Majlinger Máté révén a kapufát is eltalálták. Viszont ezzel az eredmény nem változott, azaz a negyed végén 1–0 volt a javunkra.

A második felvonásban kiegyenlítődött a játék. Igazából mezőnyben gyűrték egymást az amúgy jól védekező csapatok, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Így a szünetre maradt a minimális előnyünk.

Térfélcsere után azonban egyértelműen fölénybe kerültek a fehérváriak. Három komoly hibánkat is góllal büntették, ezzel pedig fordítottak is 3–1-re.

Az utolsó negyed elején a hazaiak 4–1-re alakították az eredmény, azaz már három találattal jártak előrébb. Ezt követően aztán mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek ifjú akadémistáink, akik szinte futószalagon alakították ki a helyzeteket. Sajnos az öt-hat 100 százalékos ziccer közül csak kettőt sikerült gólra váltani: előbb Németh Levente, majd pedig Baranyi Borisz mattolta a vendéglátók cerberusát. Így viszont az egyenlítés nem jött össze, 4–3-ra kikaptak a mieink.

Érdekes meccset játszottunk egy nagyon jó csapattal. Lényegében két etapot nyertünk meg, egyet-egyet pedig ikszre adtunk, illetve elveszítettünk. Kár, hogy a harmadik negyed döntőnek bizonyult. Nekem az nagyon pozitív volt, hogy az edzéseken gyakorolt dolgokból a gyerekek nagyon sok mindent visszaadtak. Három etappal elégedett vagyok. A harmadikban viszont sokat hibáztunk, azokat pedig kijavítjuk majd. Összességében a harmadik negyedet leszámítva a srácok dicséretet érdemelnek

  – fogalmazott Tóth Zsolt vezetőedző.