Minden egy helyen – megkezdte működését az Illés Gimnázium

Minden egy helyen – megkezdte működését az Illés Gimnázium

Igazán különleges dátum 2021. szeptember 1-e az Illés Labdarúgó Akadémia, de épp úgy a szombathelyi női labdarúgás életében.

Az új tanév első napján megkezdte működését az Illés Gimnázium is, amelynek léte fontos többletet ad ahhoz, hogy akadémistáink minél jobb körülmények között készülhessenek napról napra – természetesen úgy, hogy közben tanulmányaik során is hasonlóan magas célokat tűzhessenek maguk elé. Az új tanév első napjairól, a gimnáziumról, a Sopronból az akadémiára érkezett Tóth Biankát faggattuk.

Szerintem nincs olyan diák, aki ne mondaná, hogy legalább még egy hónap szünet nem jött volna rosszul, de ezzel együtt is azt mondom, nagyon elégedett vagyok a gimivel, nagyon tetszik, amit eddig tapasztaltam. Sok diák irigyelheti tőlünk azt a lehetőséget, hogy nálunk a szállás, azaz a kollégiumi szobáink, a tantermünk és az étkező is egy épületben van, és az edzések helyszíne, az öltözőnk és a pályák, illetve a kondiderem is csak pár perces séta. Negyed 7-től negyed 8-ig reggelizhetünk, majd fél nyolckor kezdődik a tanítás. Tulajdonképpen minden nap nyolc óránk van, de ez inkább idősávot jelent, ebbe bele van építve az ebéd, egy felzárkóztató óra, valamint kedden és csütörtökön a délelőtti edzésünk. A tanítás után, négykor vannak a napi edzéseink. Kezdhettem volna ezzel is, de nagyon jó fejnek tűnnek a tanárok és az osztálytársakra sem lehet panasz. Hogy ez mekkora dolog, azt azok értik igazából, akik kezdtek már új iskolában új tanévet. Mi 32-en vagyunk az osztályban, 17 fiú és 15 lány, de volt az elején egy szintfelmérőnk és csoportokra lett bontva az osztály, úgyhogy általában 10-13 fős csoportokban tanulunk. Nem igazán mondhatok mást, csodálatos a környezet, nagyon tetszik az akadémia!