A végén jött a feketeleves

A végén jött a feketeleves

Az első félidőben annyi helyzete volt U14-es csapatunknak, hogy annyival akár két-három meccset is meg lehetett volna nyerni. Ám mivel akadémistáink ezeket egy kivételével elhibázták, a derbi vége 2–1-es vereség lett.

Illés Akadémia U14 – Puskás Akadémia FC U14 1–2 (1–1)
Illés Aka. U14.: Németh B. – Kiss B. (Markó M., 46.; Kálócz, 76.), Tasnádi, Bolla Á., Molnár L. – Kelemen, Söptei (Hende, 61.), Krone (Szele, 76.) – Virág (Papp M., 41.), Klement, Tóth E. (Nyári, 61.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Bolla Á. (40., 1–1)

Az első fordulóban elszenvedett súlyos vereséget követően egyértelműen a csorba kiköszörülése volt a célja Szűcs János együttesének. Ennek megfelelően kezdtek a mieink és rögvest komoly mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első nagy ziccerünkre így is a 18. percig kellett várni, amikor Tóth Erik balról érkező beadását Klement Dávid belsőzte kapu mellé. Nem sokkal később változott a szereposztás: ezúttal Klement Dávid volt a feladó, és Tóth Erik hagyott ki hatalmas helyzetet, igaz ebben nagy szerepe volt a felcsútiak kapusának is, aki briliáns védést mutatott be. A 26. minutumban jött a következő lehetőség: Söptei Bálint szabadrúgásáról csak centiméterekkel maradtak le a kapu elé érkező csapattársak. Az első félóra végén ismét Tóth Erik került ziccerbe, de lövését hatalmas bravúrral hárította a vendégek cerberusa. A kihagyott helyzetek aztán – ahogyan általában lenni szokott –, megbosszulták magukat: Pintér Gábor a kapusunk és a védőink nagy kommunikációs hibájának köszönhetően pöckölhetett az üresen tátongó kapunkba. Szerencsére még a félidő lefújása előtt sikerült egyenlítenünk: Molnár Levente közeli lövését ugyan még a keresztlécre tudta ütni a bravúrt bravúrra halmozó Balogh Barnabás, de a kipattanót már a hálóba gyötörte Bolla Áron.

Az 1–1-es döntetlenről induló második félidő Németh Bence védésével indult, ezt követően azonban inkább mezőnyjátékkal telt az idő. Az 54. percben viszont Papp Máté szerezhette volna meg a vezetést, de éles szögből eleresztett lövése elsuhant a jobb alsó sarok mellett. A meccs utolsó pillanataiban aztán jött a feketeleves: Vida Botond jó 40 méteres szabadrúgása került úgy a kapunkba, hogy kapusunk óriásit hibázott.

Nagyon-nagyon csalódott vagyok, mivel egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amelyen az ellenfélnek gyakorlatilag egyetlen helyzete sem volt. Ezzel szemben mi az első félidőben annyi ziccert hibáztunk el, amennyivel több meccset is meg lehetne nyerni. Két hatalmas egyéni hibával odaajándékoztuk a győzelmet a vendégeknek. Azért abban bízom, hogy sikerül tanulnunk ezekből a hibákból

– fogalmazott a mérkőzés után Szűcs János vezetőedző.