Deza kezdett a felkészülési mérkőzésen

Deza kezdett a felkészülési mérkőzésen

Három aktív növendékünk szerepelt a találkozón.

Hiányos kerettel dolgozik ezekben a napokban Németh Szabolcs és stábja. Ugyanis a Szombathelyi Haladás keretéből Tóth-Gábor Kristóf az U21-es válogatottban szerepel (tegnap gólt is szerzett a támadó), míg Horváth Rajmundra és Pataki Márk az U19-es nemzeti csapat számít.

A héten a bajnokságban szünet van, így felkészülési mérkőzést kötött le a vasi csapat. Ellenfélként az osztrák második vonal tizenharmadja, az SKN St. Pölten érkezett. A zöld-fehérek Verpecz – Romic, Guzmics, Devecseri, Debreceni – Dezamits, Tóth M., Szekér, Doktorics – Monori, Rácz összetételben kezdtek. Az első negyedóra végén a sokadik vendégszöglet után megszerezte a vezetést az alsó-ausztriai csapat, hiszen Ramsebner 7 méterről a jobb sarokba fejelt, 0–1. 40 perc elteltével kényszerűségből cserélt a csapatunk: Romic Danijel helyett Tarján Patrik érkezett. Át is alakult így a védősor, Dezamits-Guzmics-Devecseri-Tarján négyes szerepelt a cserét követően.

Szünetet követően már inkább el-eljutott a Haladás az ellenfél kapujáig, de egyenlíteni a második félidő első negyedórájában sem sikerült. Devecseri lecserélése után Debreceni húzódott be az ő helyére, és ezek után volt egy időszak, amikor aktívabbak lettünk. A 60. percben Rácz Ferenc helyett Szijjártó Ármin érkezett, így ekkor már három aktív Illés Akadémia-játékos szerepelt a csapatban. Negyedórával a vége előtt Szijjártó száguldott el a bal szélen, megverte a védőjét, középreadását pedig az utolsó pillanatban kanalazták ki az osztrák védők a berobbanó Doktorics Áron elől. A 78. percben Dezamits két jó csel után 22 méterről nem sokkal lőtt a jobb felső sarok fölé. A hajrában Doktorics 21 méteres lövését védte a vendégkapus, az utolsó percben pedig Dezamits pontos beadását Guzmics fejelte centikkel mellé, így nem sikerült gólt szerezni a találkozón.

A vasiak a bajnokságot jövő vasárnap Tatabányán folytatják, ahol a Dorogi FC vendégeként lépnek majd pályára.