Fordulatos, jó meccsen aratott szép győzelmet a leány U17

Fordulatos, jó meccsen aratott szép győzelmet a leány U17

A mieink Nagy Csenge duplájával, valamint Stadler Kiara és Alasz Hanna góljaival 4–3-ra múlták felül a szlovén ZNK Mura Nona együttesét.

Illés Akadémia-Viktória FC U17 – ZNK Mura Nona U17 4–3 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Báder M. (Harmath R., 40.), Doncsecz A., Sarang R. (Alasz H., 72.), Stadler K. – Sági F., Alasz H. (Horváth A., 61.), Licskai L. – Nagy B., Tóth L.B., Nagy Cs. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők: Stadler K. (43., 1–2), Nagy Cs. (61., 2–2; 77., 3–3), Alasz H. (78., 4–3)

U15-öseink, valamint U19-eseink után ezúttal „középső” korosztályunkon, az U17-es csapatunkon volt a sor, hogy újabb felkészülési mérkőzést vívjon. Faggyas Milán és Kiss Zsófia tanítványai szlovén ellenféllel mérkőztek, a ZNK Mura Nona érkezett a vármegyeszékhelyre.

Azt nem írhatjuk, hogy álomszerűen indult volna számunkra az összecsapás, egy szerencsétlen öngóllal ugyanis már nagyon korán hátrányba kerültünk. Mindenképpen nagy pozitívum, hogy a lányokat ez sem vetette vissza, tették a dolgukat és bizony becsülettel küzdöttek a rendkívül hajtós, brusztolós mérkőzésen. A folytatásban inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek, egyik fél szimpatizánsainak sem emelkedett meg a pulzusa. A szünet előtt aztán a vendégek mégis meg tudták duplázni találataik számát, így aztán az a feladat várt ránk, hogy kétgólos hátrányból kapaszkodjunk vissza a második felvonásban.

Ehhez viszonylag gyorsan meg is tettük az első lépést, Stadler Kiara remek távoli lövésének köszönhetően 2–1-re módosult az állás. Sokkal többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, a szlovén hálóőrnek pedig nagy bravúrokra volt szüksége, hogy ez ne jöhessen össze. A 61. minutumban aztán már ő sem tudott segíteni, Nagy Csenge köszönt be, már egál volt az eredmény! Ez még nagyobb lendületet adott a csapatnak, ám ekkor jött egy vendég szöglet, majd egy perdítés, ami a kapunkban kötött ki, ismét a sötétmezesek kerültek lépéselőnybe. Három perccel a találkozó vége előtt talán már sokan elkönyvelték, hogy 3–2 lesz a végeredmény, mi azonban másképp gondoltuk! Előbb Alasz Hanna passzából ismét Nagy Csenge volt eredményes, majd Stadler Kiara okos visszagurítása után az előző szituáció feladója is betalált, így aztán a végjátékban fordítva remek 4–3-as sikert könyvelhettünk el.

Ezúttal is elmondható, hogy egy olyan összeállításban, felállásban játszottunk, amire eddig még nem volt példa. Amit kértünk a lányoktól, hogy azt a játékstílust, felfogást, ami szeretnénk, hogy minket jellemezzen, viszontlássuk a pályán! Egységes, koncentrált futballt szerettünk volna látni, ezt meg is kaptuk! Nem indult jól a találkozó, de igyekeztük rendezni a sorokat. A szünetben is átbeszéltünk pár dolgot, amin javítani szerettünk volna. Ezeket be is tartották a lányok, ráadásul eredményesek is tudtunk lenni. Úgy gondolom, nagy fegyvertény, hogy fordítani tudtunk, ráadásul ehhez először kétgólos hátrányból kellett felállnunk. Még egyszer gratulálunk az egész csapatnak, mert mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez és megalkuvást nem tűrően mentünk előre azért, hogy mi nyerjük meg ezt a mérkőzést

– foglalta össze a muraiak elleni találkozón látottakat Faggyas Milán vezetőedző.