Miénk lett az utolsó szó

Miénk lett az utolsó szó

Egy kifejezetten küzdelmes mérkőzésen győzte le 3–2-re akadémiánk U16-os csapata a GAK hasonló korosztályú együttesét.

Illés Akadémia U16 – GAK Juniors U16 3–2 (1–0)
Illés Aka. U16.:
Németh B. – Rózsa, Kelemen M., Blum – Abért B., Zsiga, Palkó, Sági – Szabó M., Sipos-Kiss, Pljesovszki. Cserék: Molnár L., Németh R. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Palkó (1., 1–0), Szabó M. (50., 2–0), Zsiga (83., 3–2)

Még szinte el sem kezdődött a mérkőzés, máris 1–0-ra vezettek Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai, ugyanis nem sokkal a középkezdés után Palkó Áron vette be az osztrákok kapuját. Ezt követően is akadémistáink maradtak támadásban, akik lövésekkel és fejesekkel is veszélyeztették a vendégek kapuját. A 15. percben például Zsiga Patrik sistergős bombáját védte szögletre a gráciak hálóőre. A félidő második felében aztán már a GAK is feljebb merészkedett és Németh Bencének is akadt már védenivalója, ám az eredmény a szünetig nem változott, azaz maradt az 1–0.

A második játékrész viszont góllal kezdődött: Pljesovszki Gergő jobbról érkező szögletét Szabó Máté továbbította a hálóba. Nem sokáig örülhettünk azonban a magabiztos előnynek, mivel az 53. percben egy kipattanó labdát értékesítve szépítettek a vendégek, akik a 76. minutumban egy fejesgóllal egyenlítettek is. Az utolsó szó azonban a miénk lett: a 83. percben Pljesovszki Gergő lövését még hárította a gráci cerberus, ám Zsiga Patrik duplázása már a hálóban kötött ki, így pedig ki is alakult a 3–2-es végeredmény.

Igazából annak ellenére, hogy hat 2008-as játékos is futballozott ma a csapatunkban, az akadémiánkra jellemző stílust akartuk a játék minden fázisában képviselni. Úgy gondolom, hogy ezt teljes mértékben vissza is kaptam a gyerekektől. Ez is azt bizonyítja, hogy az akadémiánkon az edzők hasonlóan gondolkodnak. Tényleg köszönjük az U15-ös stábnak, hogy a 2008-as játékosok feljebb játszva is jó teljesítményre voltak képesek. A másik cél pedig az volt, hogy mindenki a felkészülési időszaknak megfelelő terhelést kapjon. Nyilván szerettünk volna győzni is. Összességében egy nagyon agresszív csapat ellen egy jó iramú mérkőzést nyertünk meg. Elégedett vagyok

– értékelte a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.