Kiváló meccset nyert meg az Illés Akadémia U14

Kiváló meccset nyert meg az Illés Akadémia U14

Párharcok, támadások, helyzetek, izgalmak.

Illés Akadémia U14 – GAK Juniors U14 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U14:
Rapali – Bogdán, Szakály, Hányi D., Angler J. – Hideg, Bosnyák Botond, Mihály – Börczi, Sánta, Sztrihó. Cserék: Kiss-Széchényi, Grádvohl, Bosnyák Bence, Horváth Á. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Bosnyák Botond (81., 1–0)

Ahogy ebben az időszakban megszokhatták U14-eseink, ismét nemzetközi találkozó várt rájuk. Gráci ellenfelünk fizikálisan remekül felkészült, és a futballtudásuk sem volt elhanyagolható. Az első harmadban a két büntetőterület között zajlott a játék: mindkét csapat építette a játékát, ám a védelmek is remekeltek. A rövid pihenő után jött a második felvonás, ahol nagyobb lehetőségek a stájerek előtt adódtak, ám vagy nem találtak kaput, vagy sikeresen bekkeltünk. Nem mondtunk le mi sem a támadásokról, de pontatlanok voltunk. Az utolsó harmadban áttevődött a hangsúly a párharcokra, majd jöttek a mi nagy helyzeteink. Ezek közül egyet sikerült is gólra váltanunk: a jobb oldalunk építettünk az akciót, majd a középre tett labdát Bosnyák Botond remekbeszabott mozdulattal juttatta a jobb alsó sarokba, kialakítva az 1–0-s végeredményt.

Alapvetően sem, edzőmérkőzésen meg pláne nem szoktam foglalkozni a mérkőzés eredményével. Most azonban nagyon-nagyon örültem a győzelemnek, ugyanis egy rendkívül nemes ellenféllel játszottunk. Masszívak voltak, erősek voltak, futballtudásuk is rendben volt. Mi a mérkőzés középső szakaszában tűntünk fásultabbnak, majd az utolsó 30 percben – annak ellenére, hogy a fizikális különbség miatt a párharcok nagyobb részét elvesíztettük – láttam, hogy a gyerekek szívvel-lélekkel futballoztak és teljesen megérdemelten, egy gyönyörű gólt szerezve győztek. Az egész csapat – mindenekelőtt mentálisan – kiváló teljesítményt nyújtott, ám közülük is szeretném – kivételesen – kiemelni Hideg Botondot, aki a mai napon extra produkcióval rukkolt ki

– mondta a mérkőzést követően Nagy László.