Két vállon a Ferencváros is

Két vállon a Ferencváros is

Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg U14-es csapatunk. Szűcs János legénysége ezúttal a Fradi otthonában győzött 4–1-re.

Ferencvárosi TC U14 – Illés Akadémia U14 1–4 (1–1)
Illés Aka. U14.:
Németh B. – Kiss B., Bolla Á., Kelemen, Nyári – Hende (Markó, 69.), Söptei, Meskó – Virág (Szele, 50.), Klement, Tóth E. (Tasnádi Á., 52). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Klement (10., 0–1), Szele (53., 1–2; 55., 1–3), Meskó (74., 11-esből; 1–4)

A szokásos módon, azaz agresszív letámadással kezdte a meccset akadémiánk remek formában lévő U14-es csapata. Ennek pedig már a 10. percben meg is lett az eredménye, ugyanis egy labdaszerzést követően Söptei Bálint passzolt Klement Dávidhoz, aki értékesítette a helyzetet. Az 1–0-s vezetésünk ellenére is mi maradtunk támadásban, ám sajnos az adódó ziccerek kimaradtak, pedig Tóth Eriknek, valamint Söptei Bálintnak is volt lehetősége arra, hogy növelje az előnyünket. A 25. percben viszont egy sarokrúgást követően egyenlítettek a hazaiak, ami egy kissé meg is fogta a mieinket. Így a félidő végjátéka a Fradi meddő mezőnyfölényének jegyében telt el.

A második játékrész elején Virág Ádámot Szele Máté váltotta, és ez a csere bizony alapjaiban változtatta meg a játék képét, ugyanis támadónk a folytatásban kétszer is bevette az FTC kapuját. Előbb az 53., majd pedig a 55. percben volt eredményes, így szinte egymaga alakította 3–1-re az állást. Máté a 74. minutumban ráadás gyanánt még egy 11-est is kiharcolt, amit Meskó Márk értékesített, beállítva ezzel a 4–1-es végeredményt.

Nagyon jó formában érkeztünk a Fradi otthonába, mivel az előző négy mérkőzésünket egyaránt megnyertük. Szerettük volna ezt a remek sorozatot folytatni, ennek szellemében edzettek a srácok a héten. Ezúttal is szenvedéllyel futballoztak, aminek egy teljesen megérdemelt győzelem lett a vége, amihez Szele Máté igen komoly mértékben járult hozzá. A stílusunk minden egyes eleme visszaköszönt a találkozón. Mind a védekezésünkkel, mind pedig a támadójátékunkkal elégedett voltam. Gratulálok a gyerekeknek az újabb sikerhez, amit egy kifejezetten jó csapat ellen értek el

– nyilatkozta a mérkőzést követően Szűcs János vezetőedző.