Megtört a lendület

Megtört a lendület

Elszenvedte a 2023/2024-es szezon második vereséget az Illés Akadémia Fiatalok kispályás csapata.

A heti derbire a Gadavics – Joó, Fazekas, Szeiler, Halmosi, Szabella, Koronczai összetételű brigád készült fel, ellenfelünk az ATANÁCS csapata volt. A szűk keret ellenére már a 3. percben megszerezhettük volna a vezetést, azonban Szabella Oli lövését az ellenfél kapusa nagy bravúrral védeni tudta. Nem úgy egy perc múlva, amikor is veszélyes helyen szereztünk labdát nagyjából 7 méterre a kaputól, Joó Bálint pedig okosan átemelte a kivetődő kapust. A vezetés ellenére a vendégcsapat nem változtatott az addigi stratégiáján, továbbra is mélyen védekezett és az abból vezetett kontrákra hegyezte magát. Ezúttal sajnos egy zöld-fehér szöglet után igyekeztünk 6:5 játékot kialakítani, de az utolsó passzba belehibáztunk és a vendégek az üresen maradt kapunkba találtak, 1–1. A 14.percben aztán Oli kiharcolt egy büntetőt, melyet a sértett végzett el, viszont a kék-fehérek kapusa eltalálta az oldalt, így az eredmény nem változott. A 21. percben újabb veszélyes kontrát vezettek a vendégek és egy átlövést követően egy blokkoló lábról a labda az ellenfél fejet találta meg, onnan került a hálónkba, 1–2. Három perccel később Gada tört ki egy védése után „ketrecéből”, majd ő lőtt 8 méterről, de a kapus újfent védeni tudott, így a félidőre nem változott az eredmény.

A második játékrészben is próbáltunk létszámfölényes játékszituációkat kialakítani, de ellenfelünk az első percben egy újabb szemfüles labdaszerzést követően tovább növelte előnyét, 1–3. Válaszlehetőség akadt bőven, Halmosi és Szeiler is próbálkozott két percen belül, de labdáik nem találtak utat a tömörülő védők és a kapus között. A 35.percben viszont egy szép szabadrúgás-variáció végén Fazi gurított le és Joe pókhálózta ki a jobb felső sarkot, 2–3. A 42.percben Gada tolta fel magát

és átlövésébe szerencsénkre úgy értek bele, hogy az a kapuba vágódott, 3–3. A félidő második felében mindent elkövetünk a győzelem érdekében, nyílt sisakos küzdelem zajlott, mert riválisunk is tudott veszélyeztetni ellentámadásokból, és 10 perccel a vége előtt ismét eredményesek voltak, 3–4. A maradék időben az ATANÁCS minden eszközzel védte az eredményt és jól ügyeskedett az idővel, így elvitték mindhárom bajnoki pontot.

A 12. forduló mérkőzésének adok-kapokjából tehát most vesztesen jöttek ki fiataljaink. Két forduló van hátra az alapszakaszból, legközelebb május 6-án játszunk az eSport Szombathely csapata ellen.

Illés Akadémia Fiatalok – ATANÁCS 3–4 (1–2)
Gólszerzők: Joó (2), Gadavics