Hiába a rengeteg helyzet

Hiába a rengeteg helyzet

Újpesten szerepelt az Illés Akadémia U19.

Újpest FC U19 – Illés Akadémia U19 3–0 (1–0)
Illés Aka. U19: Farkas D. – Bonchis, Zsédely, Csörnyei, Garai (Stifter, 46.) – Horváth A. (Losontin, 61.), Bolla B., Pruska (Udvardi, 75.) – Szvoboda (Kopácsi B., 61.), Takács-Földes, Baján. Vezetőedző: Horváth András.

Utolsó előtti idegenbeli találkozójára a fővárosba utazott Horváth András és Fazekas Norbert korosztálya. Az egy hellyel és hat ponttal mögöttünk lévő Újpest FC fogadta a zöld-fehéreket. Az autópálya-forgalom azonban nem volt velünk, így bő félórával a tervezett kezdési időpont előtt estünk csak be a Tábor utcába. Ez rá is nyomta a bélyegét a meccs elejére: egy labdakihozatalba csúszott hiba a 9. percben, amit ki is használtak a hazaiak, 1–0. Az első negyedóra végétől aztán átvettük az irányítást. Takács-Földes Olivér beadását Baján Roland öt méterről fölé fejelte. Ugyanő, illetve Bonchis Olivér is centerezett a következő percekben, ám vagy a kapus állt a helyén, vagy a védők tudtak blokkolni. Szöglet után is veszélyeztettünk, de Baján Roland lövését a kapu torkában blokkolták a védők. A 30. percben egy gyors újpesti kontra végén a 22 méteres lövést Farkas Dávid hárította. Hamar jött a válaszunk épített támadással: Pruska Dániel ugratta ki Horváth Arnoldot, akinek a kísérletét védte a lilák hálóőre. Nem sokkal később Takács-Földes szabadrúgására Zsédely Bence érkezett, ám a fejes fölé szállt. Megnyomtuk az első játékrész végét: egy Szvoboda Dani–Garai Zétény-kombináció végén utóbbi készített le lövésre Horváth Arninak, ám nem sokkal mellé szállt a labda.

A második félidő 40. másodpercében Szvoboda Dani tört be a 16-oson belülre, már a kapus is verve volt, de a bekkek a gólvonalról menteni tudtak. Visszaszereztük a labdát, TF Oli lövése alig ment mellé. A 47. percben egy szögletvariáció után Szvoboda Dani lőtt fölé. Ebben a periódusban is veszélyeztettünk pontrúgásból is, ám Takács-Földes szögletét Csörnyei Zsombor mellé fejelte. Az 53. percben Farkas Dávidtól indult a támadásépítésünk. Pruska Dani lekészítése után Csörnyei Zsombor lőtte be a labdát a védők mögé, Szvoboda Dani középreadásáról azonban lemaradtunk. A következő akció során TF Oli beadását Szvoboda Dani a felső lécre fejelte. Futószalagon jöttek a szombathelyi akciók, domináltunk, de képtelenek voltunk betalálni. Szép Szvoboda–Bolla–TF-akció végén ismét – ha csak kevéssel, de – lekéstünk középen. Egy óra elteltével Horváth Arni átadásával Csörnyei Zsombi lépett ki, lövését védte a hazai kapus. Egyre jobban mentünk feljebb, így volt kontralehetősége az Újpestnek – az egyik ilyen végén Farkas Dávid hárított egy 15 méteres lövést. A 73. percben egy jobb oldalról jövő beadásnál szerencsésen pattant a labda az újpesti támadó elé, aki közelről nem hibázott, 2–0. A 74. percben Takács-Földes beadását Bonchis Olivér 5 méterről fejelte fölé. A 83. percben egy hazai szöglet után mutatott be bravúrt Farkas Dávid, de egy perc múlva újabb gólt szereztek a lilák, ezúttal a rövidre érkezett a szöglet után a labda, a csúsztatás pedig a hosszú sarokban kötött ki. A 90. percben Zsédely Bence 22 méteres lövése tévesztett célt, így a hazaiak 3–0-ra győztek.

Nagyon leegyszerűsítve a mai 90 percet: mi futballoztunk, a hazaiak pedig rúgták a gólokat. Bonchis Olivér és Csörnyei Zsombor átlag feletti teljesítményt mutattak. Nagyon érett az egyenlítés 1–0 után, azonban ma képtelenek voltunk betalálni, pedig a lehetőségeink száma bőven megvolt. Baj nincsen, megyünk tovább és tesszük a dolgunkat

– értékelt a találkozót követően Horváth András.