Felcsúton maradt a három bajnoki pont

Felcsúton maradt a három bajnoki pont

U19-es lányaink 3–2-es vereséget szenvedtek a Puskás Akadémia vendégeként.

Puskás Akadémia FC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 3–2 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Németh Z. (Polovics D., 46.), Müller Zs., Szabó F., Szabó L. – Gravencz G., Nagy D., Csejtei E. – Hécz Zs. (Pálfy B., 62.) – Mesterházy I., Kaszap K. (Csombor L., 8.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csejtei E. (30., 2–1), Mesterházy I. (70., 3–2)

Felcsúton, bajnoki mérkőzéssel ünnepelte május 1-jét U19-es leánycsapatunk, amely a Puskás Akadémiához látogatott a felsőházi rájátszás 3. fordulójában. A másik találkozón az MTK némi meglepetésre 2–1-re legyőzte a Ferencváros együttesét, így egy esetleges győzelemmel igencsak jó helyzetbe kerülhettek volna Tebeli György és Csikortás Dávid tanítványai.

Ehhez azért a hazaiaknak is akadt egy-két szava, akik hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, fölényben futballoztak és a 12. percben Sinka Napsugár révén megszerezték a vezetést. A mieink ezúttal is megmutatták, hogy nem olyan fából faragták őket, hogy összeessenek a bekapott gól után, félóra elteltével Csejtei Emília találata után 1–1-re módosult az állás. Sajnos a házigazda gyorsan válaszolni tudott, Harmat Sára köszönt be, a csapatunk azonban ezután is rendületlenül ment előre és nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy még a szünet előtt sikerüljön az újabb egalizálás. Ez benne is volt a meccsben, ám végül egygólos felcsúti vezetésről jöhetett a folytatás.

A térfélcserét követően aztán finoman szólva sem indult jól a második felvonás, hiszen egy rögzített játékhelyzet után kétgólosra tudta növelni előnyét a Puskás Akadémia. Nehéz helyzetben voltunk, de a 70. percben Mesterházy Ivett találatával megint csak tudtunk reagálni a történésekre és megteremteni az esélyt a pontszerzésre, vagy akár a fordításra. Ezért mindent meg is tettek a lányok, ám mivel harmadszor már nem sikerült mattolnunk a hazaiakat, a lefújás után ők örülhettek a három pont megszerzésének.

A mieink legközelebb másfél hét múlva lépnek pályára: május 12-én, vasárnap 12 órától a Ferencváros otthonába látogat az együttes.

Egy roppant erős, visszajátszókkal teletűzdelt Puskás Akadémiával találkoztunk. Az tény, hogy az első hatvan percben nagy fölényben játszottak és ők képviselték a minőségi futballt, mi viszont – annak ellenére, hogy esetünkben birtoklásról nem nagyon lehetett beszélni – rendkívül fegyelmezetten, szervezetten védekeztünk és jó mentalitással fociztunk. Mindezek mellett nekünk is voltak jó periódusaink. Különösen az első félidő végét sajnálom, mert az kifejezetten jól nézett ki és benne volt a játékban, hogy egyenlíthetünk a szünet előtt. A fordulás utáni szakasz miatt van hiányérzetem, ráadásul pontrúgásból kaptunk gólt, ami sosem jó. A vereség ellenére gratulálok a lányoknak, dicséret illeti őket, mert mondhatni egy NB I-es csapat ellen játszottunk és mindent megtettek a jó eredmény érdekében. Elérkeztünk az utolsó három mérkőzéshez, a Ferencváros előtt kettő, a Puskás Akadémia előtt három ponttal vezetjük a tabellát. Borzasztó nehéz három találkozó vár ránk – sorrendben Ferencváros, MTK, Puskás Akadémia –, de mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el

– fogalmazott a találkozót követően Tebeli György vezetőedző.