Megtört a jég!

Megtört a jég!

Négy, szerzett gól nélkül elszenvedett vereséget követően a pontvadászat ötödik fordulójában győzött az Illés Akadémia U14-es csapata. Tóth Zsolt tanítványai 3–1 arányban múlták felül a MOL Fehérvár FC hasonló korosztályú együttesét. A részletekről vezetőedzőnket kérdeztük.

 

Egész héten nagyon intenzív edzéseket tartottunk Nagy László kollégámmal. Megpróbáltuk mentálisan is erősíteni a gyerekeket. Azt sulykoltuk beléjük, hogy ők annál sokkal többet tudnak, mint amit eddig mutattak. Higgyenek önmagukban, higgyenek abban a munkában, amit elvégeztünk.  Úgy készültünk, hogy a hétvégén így, vagy úgy, de három pontot fogunk szerezni.

A felálláson is alaposan változtattatok: a belső védőként szereplő Blum Barnabást toltátok fel center pozícióba.

Megpróbáltunk tizenkilencre lapot húzni. A támadójátékunk az első négy fordulóban nagyon vérszegény volt. Úgy gondolkodtuk, hogy egy robosztusabb, erősebb játékos elől több zavart tud kelteni. És ez szerintem be is jött.

Mit éreztél a találkozó 12. percében, amikor Németh Richárd megszerezte a vezetést az Illés Akadémiának?

Hát régen örültem ennyire egy gólnak. Ráadásul egy nagyon szép találat volt. Pont előző napon gyakoroltuk azt a támadásvezetési variációt, ami a meccsen tökéletesen ült is. Bíztunk abban, hogy folytatás is következik és hála égnek úgy is lett. A második gólunkat egy remek lövés eredményezte, míg a harmadikat egy labdaszerzés előzte meg az ellenfél térfelén. Külön öröm, hogy a játékosunk nem sokat gondolkozott, hanem kapásból kilőtte a kapu jobb alsó sarkát.

A gólok tényleg nagyon szépek voltak, de a győzelemhez kellett egy extra teljesítmény is.

Ez így van. Tama Máté már hetek óta jó teljesítményt nyújtott, most viszont tényleg extra dolgokat produkált a kapuban. Nagyon komoly tartást adott a csapatnak, nyugalmat kölcsönözött a többieknek. Emellett pedig igen jó volt látni, hogy végig irányította a társait. Ezt egyébként kértem is tőle. Beigazolódott most is a futball egyik alapigazsága, miszerint végy egy jó kapust! Volt neki négy-öt olyan bravúrja, amelyek közül, ha csak az egyikből gólt kapunk, akkor biztosan másként alakul a mérkőzés. Akár vérszemet is kaphatott volna az ellenfél.

A sok jó teljesítmény közül egy másik fiatalemberé is kiemelkedett. Konkrétan a 2008-as születésű Kelemen Mirkóé.

Mirkó a mérkőzés előtti héten került fel hozzánk az U13-as korosztályból. Gyakorlatilag szűk egy hét alatt harcolta ki a helyét a kezdőcsapatunkban. Két gólpasszal mutatkozott be. Határozott és nyugodt volt, csak dicsérni lehet. Ahogy az eddig vele dolgozó edzők munkáját is.

Megvan tehát az első győzelem. Beindult a bolt?

Reméljük, hogy igen. Ez a sikerélmény nagyon jól jött, bízunk abban, hogy ez a lendület sokáig kitart. A hétvégén Diósgyőrben lépünk pályára és ott is nyerni szeretnénk.