Megtört a jég, U19-es csapatunk legyőzte a Puskás Akadémiát

Megtört a jég, U19-es csapatunk legyőzte a Puskás Akadémiát

A mieink Csizmadia Zsófia góljával és hatalmas szívvel küzdve tartották itthon a három pontot.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Puskás Akadémia U19 1–0 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. – Szabó L., Kránicz V., Pintér T. – Németh M., Gravencz G., Novák L. (Nagy D., 46.), Szabó F. – Csizmadia Zs. (Pálfy B., 86.), Csejtei E. – Hécz Zs. (Kaszap K., 67.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Csizmadia Zs. (15., 1–0)

U19-es lányaink sorozatban négy győzelemmel a hátuk mögött várhatták a felcsútiak elleni összecsapást és a jó sorozatot a közvetlen rivális elleni győzelemmel szerették volna folytatni. Ennek szellemében kezdtük a mérkőzést, előttünk adódtak komolyabb lehetőségek, rendre oda tudtunk érni a vendégek kapuja elé. Első két helyzetünk ugyan kihasználatlanul maradt, a 15. percben Hécz Zsuzsanna vitte le szépen az alapvonalig a labdát, majd befelé tört. Okos visszagurítására remekül érkezett a második hullámban Csizmadia Zsófia – máris nálunk volt az előny (1–0).

Minden egyes labdáért hatalmas küzdelem volt a pályán, a Puskás Akadémia is igyekezett gyors támadásokat vezetni, főként beadások, illetve, rögzített játékhelyzetek után alakult ki veszély a kapunk előtt. Ezeket a szituációkat hatástalanítottuk, egymást segítve, fegyelmezetten védekeztünk, aminek egygólos félidei vezetés lett a jutalma.

A fordulás után kicsit átalakult a játék képe, átadtuk a területet a vendégeknek, akik viszont nem igazán találták a rést a pajzson. Fáradtsággal, külső körülményekkel mit sem törődve csúsztak-másztak a lányok, mindeközben pedig életveszélyes kontrákat tudtunk vezetni, melyekből könnyen megduplázhattuk volna előnyünket. Ha a helyzet azt kívánta meg, átlövésekkel is bátran próbálkoztunk, leginkább Csejtei Emília és Csizmadia Zsófia révén voltunk veszélyesek távolról. A találkozó utolsó szakaszában aztán mindent egy lapra tett fel és kitámadott a Puskás, mi pedig előbb egy eladott felcsúti labda után kerültünk ziccerbe, majd a kapufát is eltaláltuk. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, óriási csatában, igazi csapatként, egymásért küzdve vettük el a Puskás Akadémia veretlenségét.

A legeslegfontosabb, hogy le tudtuk győzni a Puskás Akadémiát, ami első alkalommal sikerült. Már szeptemberben is rendkívül közel voltunk ehhez, a hajrában egyenlítettek, most viszont begyűjtöttük a három pontot, amivel át is vettük a vezetést a tabellán. Nagy gratuláció a lányoknak, a szívüket-lelküket kitették a pályára. Közhely, de tényleg csapatként dolgoztunk. Azért is örülök ennek a sikernek, mert rengeteg munka van ebben, nagyon büszke vagyok a lányokra, a stábra. Az őszi szezonból még két mérkőzés van hátra, természetesen ezeket is győzelemmel szeretnénk abszolválni

– értékelt a rangadó után Tebeli György.