Értékes pontot szereztek Felcsúton az U15-ös lányok

Értékes pontot szereztek Felcsúton az U15-ös lányok

Ferencsik Evelin csapata a góllövőlistát vezető Alasz Hanna találatával harcolta ki a döntetlent.

Puskás Akadémia U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 1–1 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. – Imre A., Gulyás Sz., Lukács K., Licskai L. – Gulyás Dzs. (Bihari Cs., 41.), Sági F., Bihari P., Harmath R. (Ferenczi H., 54.) – Alasz H. (Kóródi A., 77.), Polovics D. (Gulyás L., 60.). Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Alasz H. (37., 1–1)

Könnyen elképzelhető, hogy a szeptemberi, szombathelyi 0–6 benne volt még a fejekben, mert idegesen, kapkodva, bátortalanul kezdte csapatunk a mérkőzést. Pontatlanul játszottunk és ezt a hazaiak ki is tudták használni: a 13. percben Oleksza Korina előnyhöz juttatta a Puskás Akadémiát. A folytatásban labdabirtoklásban jobbak voltunk, de a támadótérfélen rendre elfogyott a tudomány. A félidő végéhez közeledve sikerült egyenlíteni, Alasz Hanna nagyon szépen felépített akciót megkoronázva lőtte a hálóba a labdát.

A második félidőben fokozni tudták a lányok a játékminőséget: külön ki kell emelni a Sági Fruzsinával kiegészült, a sebességét jól kamatoztató védőnégyest, Imre Adélt, Gulyás Szimonettát, Lukács Korinát és Licskai Lénát. Valamennyien extra teljesítményt nyújtottak, de azonnal mellé kell biggyeszteni az egész csapat dicséretét: valamennyi pályára lépett játékosunk hozzátette a magáét az értékes pontszerzéshez.

Nagyon örülök a pontszerzésnek és ezt el is mondtam a mérkőzés után a lányoknak. Szinte győzelemmel ér fel számunkra az egy pont megszerzése, különösen, ha visszagondolok a Puskás elleni első őszi meccsünkre. Nehéz héten van túl a csapat, sok feladata volt a lányoknak, ezért is jelent sokat a játékosoknak és a stáb tagjainak is, hogy jó szájízzel zárhatjuk ezt a szakaszt

– értékelt boldogan Ferencsik Evelin.