Megnyerte utolsó idei meccsét az Illés Akadémia U12

Megnyerte utolsó idei meccsét az Illés Akadémia U12

Idegenből hozták el a három pontot Takács Csaba tanítványai.

Király SE U12 – Illés Akadémia U12 1–2 (0–0)
Illés Aka. U12: Szalai-Horváth – Mórocz, Hányi, Laczó – Vert, Hideg – Horváth Á., Grádvohl, Papp M. Cserék: Molnár B., Módly, Moldován. Vezetőedző: Takács Csaba.
Gólszerzők: Molnár B. (37., 0–1), Horváth Á. (45., 0–2)

A 23. fordulóból elmaradt találkozót pótoltak ma: a két szombathelyi csapat közül a hazaiak számára volt téttel teli a délutáni összecsapás, hiszen, ha legalább döntetlent értek volna el, akkor ők végeztek volna az U12-es Kiemelt bajnokság észak-nyugati csoportjának negyedik pozíciójában.

A mieink léptek fel támadólag, az első percben Hideg Botond a kapufát találta el, nem sokkal később pedig egy remek jobb oldali támadás végén érkező beadást ugyancsak őt találta meg, de fölé pörgette a játékszert. Inkább a hazaiak térfelén folyt a játék, a félidő derekán Grádvohl Kristóf került helyzetbe, ám üggyel-bajjal blokkolni tudták lövését.

A szünetben türelmesebb játékot kért fiaitól Takács Csaba, és ennek meg is lett az eredménye. A 37. percben egy formás akció végén Módly Samu pontos beadását Molnár Barnabás a jobb felsőbe lőtte, 0–1. Nem sokkal ezek után Papp Máté kitűnő passzát Horváth Ármin emelte át a labdát a rárontó kapuson, 0–2. Ezek után már nem sikerült betalálnunk. A 48. percben Papp Máté beadására Horváth Ármin érkezett, lövésénél óriásit védett a hazaiak kapusa. Három perc múlva Vert Zsolt jó csellel lépett be a középsők védők közé, és a bekkek szorításából még elrúgta a labdát, de nagy bravúrral hárított ismét a hálóőr, ahogy egy röviden legurított szabadrúgás-variáció végén Papp Máté lövésénél is. Az utolsó előtti percben mi végezhettünk el szögletet, ám eladtuk a labdát, amiből hazai kontra indult: Sodics lövésébe még Szalai-Horváth Alex belekapott, ám a játékszer a bal alsó sarokba vánszorgott, 1–2.

Csapatunk teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, és bronzérmes pozícióban zárta a bajnokságot.

Az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszottunk. A hazai csapat védekezésre rendezkedett be: ebből próbáltak – a mi hibáinkat kihasználva – gyors átmeneteket csinálni, és kontrákat indítani. Úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzés utolsó percéig jól meg is oldottuk – ott volt egy figyelmetlenség a részünkről. Emiatt fel is hívtam a figyelmet a koncentrációra, hiszen addig tart a találkozó, amíg a játékvezető le nem fújja. A játékunk magabiztos volt, sokat futottunk labda nélkül, kombinatívak voltunk. Az első félidőben pontatlanság jellemzett bennünket, ezért volt több kontralehetősége ekkor az ellenfélnek, amiket azonban jól levédekeztünk. Nagyobb mezőnyfölényt alakítottunk ki szünet után, ez a helyzetekben is megmutatkozott. Gratulálok a hazaiak kapusainak, akik nagyobb arányú vereségtől mentették meg csapatukat

– mondta Takács Csaba a meccs után.