Bajnokcsapathoz méltó teljesítmény

Bajnokcsapathoz méltó teljesítmény

A 14. fordulóból elhalasztott mérkőzésén 9–0-ra nyert Győrben akadémiánk U13-as csapata. A szombathelyi gyerekek szebbnél-szebb találatokat szereztek a Rába-partiak ellen.

Üstökös FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 0–9 (0–5)
Illés Aka. U13.:
Tóth M. – Kálócz, Tasnádi, Bolla Á., Molnár L. – Szele, Hende, Söptei – Virág, Klement, Tóth E. Cserék: Őri – Kiss B., Nyári. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Klement (6., 0–1; 38., 0–8), Hende (29., 0–4; 54., 0–9), Tóth E. (30., 0–5; 36., 11-esből, 0–7), Virág (8., 0–2), Szele (23., 0–3), Söptei (35., 0–6)

Tavaly szeptemberben a bajnokság első fordulójában 8–0-ra nyertek Szombathelyen Szűcs János és Varga Roland tanítványai a győri gyerekek ellen, így nem csoda, hogy a mérkőzés első pillanataitól kezdve védekezésre rendezkedtek be a hazaiak. A rendkívül keskeny, „kisméretű” műfüves pálya pedig ebben a segítségükre is volt. Ennek ellenére már az 6. percben a hálójukban táncolt a labda: Klement Dávid szerzett vezetést a mieinknek. A folytatásban pedig szinte futószalagon jöttek a helyzetek és szerencsére a találatok is. Sorrendben Virág Ádám, Szele Máté, Hende Dániel és Tóth Erik iratkozott fel a gólszerzők közé, így a szünetben már 5–0-ra mentek fiataljaink.

A találkozó koreográfiája a második 30 percben sem változott. Rendre szombathelyi lábakon vándorolt a labda. A Rába-partiaknak pedig gyakorlatilag minden erejüket lekötötte a védekezés. Azonban így is újabb négy alkalommal megrezdült a hálójuk, ennek köszönhetően a derbi vége 9–0-ás Illés-győzelem lett.

Maximálisan elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, mivel annak ellenére is alaposan odatették magukat, hogy a bajnoki cím már korábban biztossá vált. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatban. Kifejezetten tetszett az egy-két érintésre épülő kombinatív játék. Picit kísérleteztünk is: a mérkőzés folyamán többeket is új szerepkörben játszattunk és abban is rendkívül jól magállták a helyüket. Természetesen pénteken az utolsó bajnokinkat is meg szeretnénk nyerni

– foglalta össze tapasztalatait a találkozó lefújása után Szűcs János vezetőedző.