Megnyerte az U13-as csapat a Novák Dezső Emléktornát

Megnyerte az U13-as csapat a Novák Dezső Emléktornát

Nagy fölénnyel győzött az Illés Akadémia U13-as együttese.

A hatodik alkalommal kiírt Novák Dezső Emléktornán nyolc csapat vett részt az U13-as korosztályból. A tapolcai Csermák József rendezvénycsarnokban megtartott tornán a szombathelyiek a Gyirmótot verték az első meccsen 3–0-ra. Ezek után a hazaiak sem jelentettek különösebb gondot (4–0 a Tapolcai IAC VSE ellen), majd ugyanilyen arányban győzték le a Veszprémi FC USE együttesét is. Három forduló után már csak a vasi zöld-fehérek voltak veretlenek, és 100%-os mérleggel vezették a küzdelemsorozatot.

A torna leggólgazdagabb találkozóján a Dunaújváros PASE ellen 6–3-ra nyertek Takács Csaba tanítványai. Ezek után a Mosonmagyaróvár elleni 3–0, majd a Ferencváros elleni szoros, 2–1-es győzelem következett. Ekkor már tudni lehetett, hogy a csoportmeccsek során az Illés Akadémia végez az élen, csak az volt a kérdés, hogy ki lesz a másik csapat a döntőben. A Veszprém 2–1-re legyőzte az FTC-t, így ők végeztek a második helyen. A csoportkör utolsó vasi érdekeltségű találkozóján a mieink 2–0-ra verték a kaposvári Bene Ferenc LA csapatát.

A 12 perces csoportmeccsek után jött a döntő, ami a kiírás szerint 20 percig tartott: gondot ez sem okozott a Takács-csapatnak. Két gyors góllal sokkoltuk a Veszprémet, majd hamar négyre nőtt a különbség. Ezek után minden-mindegy alapon támadni kezdtek a pirosok, fel is jöttek 4–2-re, de egy újabb góllal lezárta a találkozót az Illés Akadémia. 5–2 lett a végeredmény, és így a szombathelyiek hódították el az emléktorna díszes serlegét.