Két különdíjat is bezsebelt a tornagyőztes U13-as csapat

Két különdíjat is bezsebelt a tornagyőztes U13-as csapat

A Tapolcán megrendezett, immáron hatodik alkalommal kiírt Novák Dezső emléktornát fölényesen nyerte meg az Illés Akadémia U13-as csapata. Takács Csaba vezetőedző Tama Máté és Németh Bence kapusoknak, valamint Szijjártó Áron, Szijjártó Ábel, Vert Bence, Csonka Gergő, Palkó Áron, Abért Barna, Szalay Márk, Zancsics Dávid, Őri Bálint, Tóth Barnabás mezőnyjátékosoknak adott lehetőséget a szereplésre. Ők pedig éltek is vele. A tíz mezőnyjátékosból kilenc betalált az ellenfelek kapujába. A csoportmérkőzéseken hét győzelem és 24–4-es gólkülönbség dicsérte a támadójátékot és a védekezést is, a döntőben pedig már 4–0-ra is vezettek a zöld-fehérek, végül pedig 5–2-re nyertek.

Takács Csaba így látta az emléktornát:

A téli felkészülés monotonitását szakította meg a nyolccsapatos tapolcai teremtorna. A Novák Dezső emlékére hatodik alkalommal megrendezett eseményen nagyon jól szerepeltünk. Ez nem csak az eredményben, hanem a mutatott játékban is megmutatkozott. Támadójátékunk hatékony volt, kombinatívan, kreatívan játszottunk, sok gólt szereztünk. Védekezésben fegyelmezettek, agresszívek voltunk. A lejátszott nyolc mérkőzésen egyszer sem kerültünk hullámvölgybe, ez pedig maximális koncentrációról árulkodik. Csapatként nagyon jól funkcionáltunk, de elmondhatom, hogy egyénileg is nagyon jó teljesítményeket nyújtottak a gyerekek. Az első helyet teljesen megérdemelten, százszázalékos teljesítménnyel szereztük meg. A tornagyőzelem mellé sikerült két különdíjat (legtechnikásabb játékos, gólkirály) is bezsebelnünk. Pozitív, hogy a győzelmek nem szálltak a fejekbe, végig szerények tudtunk maradni, ez szimpatikus volt mindenkinek! Nagy gratuláció a gyerekeknek, büszke vagyok rájuk!

Csonka Gergő és Vert Bence 6-6 góllal lett a torna (társ)gólkirálya, míg a legtechnikásabb játékos címét Vert Bence vehette át.