„Megérdemelten nyertünk, ilyen arányban is”

„Megérdemelten nyertünk, ilyen arányban is”

U17-es női labdarúgó-válogatottunk remek Eb-selejtező eredményében, a Csehország elleni 3–0-s győzelemben főszerepet kapott az Illés Akadémista Németh Adél is.

Kíváncsiak voltunk, a Haladás-Viktória női NB I-es csapatában is egyre fontosabb szerepet játszó védő hogyan emlékezik a csütörtöki találkozóra.

Nagyon vártam az Eb-selejtezőt, ugyanis a korábbi összetartásokon sajnos sérülés miatt nem tudtam részt venni. Szerencsére ennek ellenére is bekerültem a keretbe és az első meccsen a csehek ellen rögtön a kezdőcsapatban kaptam helyet. Az otthoni posztomhoz hasonlóan jobb belső védőként szerepeltem. Nagyon örültem, hogy bizalmat szavazott a szakmai stáb, megpróbáltam mindent megtenni, hogy ezt megháláljam. Régiós válogatottként már játszottunk a csehek ellen, tudtuk, hogy nehéz meccsre kell számítanunk. Az első tíz percben inkább az ellenfélnél volt a labda, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Szépen lassan átvettük az irányítást, támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk. Összességében megérdemelten nyertünk még ilyen arányban is. Azt gondolom, a Simple Női Liga, az NB I szintjéhez képest kicsit lassabb volt a tempó, de itt is az elejétől a végéig koncentrálni kellett. Még egy meccsünk van hátra, a spanyolok elleni. Biztosan kemény összecsapás lesz. Gyorsan, agresszívan játszanak, de fel fogunk készülni belőlük is. A csapat mindent meg fog tenni a siker érdekében, majd meglátjuk ez mire lesz elég

– mondta Németh Adél.