Megérdemelt volna egy pontot a leány U15

Megérdemelt volna egy pontot a leány U15

Legifjabb akadémista korosztályunk jó meccset játszott, ám sajnos alulmaradt a Puskás Akadémiával szemben

Illés Akadémia-Viktória U15 – Puskás Akadémia FC U15 1–3 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U15: Spilenberg M. – Lakatos L., Varga Zs., Csarnai Z., Kopfensteiner Sz. (Nagy B. 41.) – Kenesey K. (Ferenczi H. 59.) Simon E., Mészáros D. (Sági F. 52.) – Alasz H. (Ceglédi B. 69.), Csombor L. (Hopp K. 64.), Kutasy L. (Márk Sz. 41.). Vezetőedző: Luki András.
Gólszerző: Kenesey K. (59., 1–2)

A múlt heti szünet után rangadó várt Luki András vezette U15-ös korosztályunkra. Szombaton délelőtt az egyetlen vereségét számláló (azt is a listavezető, hibátlan FTC ellen elszenvedő) Puskás Akadémia érkezett Szombathelyre. A találkozót nagyon motiváltan várta az egész csapatunk, ennek megfelelően a lányok már az első percektől fogva szerették volna ráerőltetni akaratukat a felcsútiakra. A vendégek is motiváltan, jól kezdtek, többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényben játszottak, de gyors játékosainknak köszönhetően az ellentámadásaink több alkalommal is veszélyt rejtettek magukban. Próbáltuk a nyomás alatt is szervezetten kihozni a labdát a kapunk elől, megjátszani a szélsőinket, és amikor ez sikerült, akkor rendre oda is tudtunk érni ellenfelünk kapuja elé. Nem sokkal a játékrész vége előtt, egy egyéni akciót követően megszerezte a vezetést a Puskás (0 –1), de a bekapott gól nem zavarta meg a lányokat, a csapat nem esett össze. A mieink mentek előre, az egyenlítés viszont nem sikerült, így a fehérmezesek egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

A szünetben rendezték a sorokat a mieink, ettől kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Formás támadásokat vezettünk, jól járattuk a labdát. Gólt azonban a Puskás Akadémia szerzett, egy rögzített játékhelyzetet követően (0–2). A bekapott gól soha nem jön jókor, ám ez, lélektani szempontból kifejezetten rosszkor érkezett. Ennek ellenére továbbra is volt tartása a csapatnak, a lányok hajtottak, minden egyes labdáért küzdöttek, és az 59. percben Kenesey Kinga góljának köszönhetően sikerült szépíteni (1–2). A mérkőzésnek ebben a periódusában jobban játszottunk, a széleken többször is meg tudtuk bontani ellenfelünk védelmét, és az egyenlítő találat is a levegőben lógott. A kimaradt lehetőségek azonban megbosszulták magukat, egy jobbról középre adott labdát követően ismét visszaállt a kétgólos különbség (1–3). Ezután már hiába próbálkoztunk, nem tudtunk újabb gólt szerezni, a vendégek három ponttal távoztak Szombathelyről.

Összességében jó mérkőzést játszottunk, még ha az eredmény nem is úgy alakult, ahogy szerettük volna. A lányok nagyon várták a találkozót, ők is tudták, hogy nagyon jó csapattal találkozunk. Láttuk, hogy miben kell fejlődni, mit kell másképp csinálni, ezekből a mérkőzésekből lehet igazán tanulni. Két góllal most többet rúgott a Puskás Akadémia, de úgy gondolom, nincs miért szégyenkeznünk, mert akár máshogy is alakulhatott volna ez a mérkőzés

– értékelt Luki András vezetőedző.