A Fradi veretlenségét elvette az Illés Akadémia U19

A Fradi veretlenségét elvette az Illés Akadémia U19

Kifejezetten jó meccset nyert meg a Népligetben Horváth Rudolf és Horváth András együttese.

Ferencváros U19 – Illés Akadémia U19 2–3 (1–2)
Illés Aka. U19:
Pataki – Dezamits, Szabó B., Tóth K., Horváth H. – Rosner, Bunevácz (Nagy B., 88.), Kállai (Váncsa, 88.) – Tama (Udvardi, 80.), Doncsecz, Szijjártó (Borbács, 85.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Tóth K. (6., 0–1), Doncsecz (10., 0–2; 61., 1–3)

Igazi zöld-fehér rangadót rendeztek az U19-es bajnokság Kiemelt-csoportjában, ahol a pontvadászat egyetlen veretlenje, a Ferencváros fogadta a négy fordulója óta nyeretlen Illés Akadémia együttesét. Tarján Patrikot volt kénytelen sérülés miatt nélkülözni a szakmai stáb, így Szabó Bence ezúttal a védelem tengelyében kapott helyet. Hamar kétgólos előnyt épített fel csapatunk. Előbb egy jobb oldali akció után Dezamits Dominik erőből belőtt, parádés beadását Tóth Kristóf szép mozdulattal fejelte a kapuba, majd a 10. percben Szijjártó Ármin cselezgetett a jobb oldalon, ballábas beadását pedig Doncsecz Levente klasszis mozdulattal, a saját háta mögül sarokkal juttatta a kapuba, 0–2. A Ferencváros egy könnyű síppal befújt 11-essel jött hozzánk közelebb, ám egy óra elteltével ismét kettő volt közte. Dezamits újabb pontos beadását Tama Gergő lőtte kapura, ezt kiütötte a hálóőr, ám a kipattantó Doncsecz elé került, aki leültette a védőket, és higgadtan szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját. A hosszabbítás perceiben átlövésből szépített a Fradi, de az Illés Akadémia győzelme nem forgott veszélyben, 3–2-re diadalmaskodtak Horváth Hunorék.

Az FTC eddig hat találkozóján összesen kapott 3 gólt – most és ma az Illés Akadémia egy meccsen volt képes erre.

A megszokott játékunkat próbáltuk ráerőltetni a Fradira. Ez rögtön helyzetekben, fölényben és gólokban mutatkozott meg. 2–0 után a célunk az volt, hogy megszerezzük a harmadikat is, volt is rá lehetőségünk, hamar lezárhattuk volna a meccset. Ehelyett egy ártalmatlan szituáció után 11-esből szépítettek a hazaiak, újra nyílt lett a mérkőzés. Visszajött a meccsbe a Ferencváros, de ma egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Egy óra elteltével megrúgtuk a harmadik gólt, sőt, Tama Gergő révén a negyedikre is volt lehetőségünk. A csapat átérezte a meccs fontosságát, ezzel a hozzáállással kell futballozni mindig. Ha ilyen támadószellemben tudunk játszani, akkor a következő két hazai találkozón ismét nyerni tudunk. Amire a legbüszkébb vagyok: mindenki átlag feletti teljesítmény nyújtott, és a saját stílusunk most is érvényesült

– értékelt Horváth Rudolf a mérkőzés után.