Megérdemelt siker idegenben

Megérdemelt siker idegenben

A veretlenek csatáját a továbbra is 100%-os Illés Akadémia nyerte meg.

Kelen SC U17 – Illés Akadémia U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17:
Tama – Németh R., Bécsy, Gyapjas – Abért B., Csalló (Abért O., 90.), László, Szabó M. M. (Paizs, 90.) – Bene, Liplin (Skravanek, 77.), Pljesovszki (Szabó B., 69.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Gyapjas (57.)

Két veretlen csapat találkozott Országos U17-es bajnokság Alap-csoportjának ötödik fordulójában: mi négy forduló alatt 12, a kelenföldiek 10 pontot gyűjtöttek. Hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a 4. percben Liplin Bence próbálta szép mozdulattal átemelni a kapust, ám a hálóőr menteni tudott. Pljesovszki Gergő és Szabó Máté Mihály is távoli lövésekkel kísérletezgetett, míg a másik oldalon is ez volt a módi: a budaiak kapufát is rúgtak.

A második félidőben magasabb fokozatra kapcsoltunk és sikerült is megszereznünk a vezetést. Egy jobb oldali szöglet után a lecsorgó labdát Gyapjas Botond kíméletlenül vágta a kapu bal sarkába, 0–1. Az előnnyel a zsebben sem hagytunk alább a támadásokkal: Abért Barna, Szabó Máté Mihály és Szabó Bence is betalálhatott volna, ám újabb gól nem esett, így 1–0-ra nyertük meg a bajnokság zöld-fehér összecsapását.

Rangadót játszottunk műfüves, kicsi pályán. Az ellenfél a gyors átmenetekre apellált, míg mi kezdeményeztünk és helyzeteket alakítottunk ki, amelyek sajnos kimaradtak. A II. félidőben még nagyobb lett a nyomásunk, hibára is tudtuk késztetni a hazaiakat és megérdemelten nyertünk

– nyilatkozta Kovács László, korosztályunk vezetőedzője.