A mérkőzés képe nem tükrözi az eredményt

A mérkőzés képe nem tükrözi az eredményt

Kikapott a fővárosban az Illés Akadémia U16.

MTK Budapest U16 – Illés Akadémia U16 5–1 (2–0)
Illés Aka. U16:
Őri K. – Tasnádi Á. (Molnár L., 40.), Nyári, Papp – Sipos-Kiss (Szilvási, 81.), Bolla Á., Tóth K. (Kelemen, 46.), Klement (Szele, 71.) – Söptei (Tóth E., 71.), Krone, Sági. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Sági (58., 2–1)

A budapesti kék-fehérek már két mérkőzésüket is elhalasztották, így az ötödik fordulóban ők még csak a harmadik mérkőzésüket játszottak. Az első kettőn három pontot szereztek, mi a négy kör alatt hetet.

Az MTK számára alakult kedvezőbben az első játékrész: egy indítás után és egy távoli lövésből is betaláltak, míg a mi részünkről csak Tóth Kornél lehetősége kecsegtetett góllal, így Németh Richárd együttes kétgólos hátrányban mehetett szünetre.

A második félidőben aztán megváltoztak a viszonyok, szűk negyedóra alatt sikerült szépítenünk: egy pontos indítást követően Sági Marcell lépett ki és a kapujából kifutó kapus mellett szépen rúgta el a labdát a hosszú sarokba, 2–1. A gól megfogta a hazaiakat, előttünk adódtak a helyzeteke. Nem csak az egyenlítés, hanem a fordítás is benne volt a meccsben. Nem sikerült azonban betalálnunk, ráadásul a fővárosiak bő tíz perccel a vége előtt gólt szereztek. Mi ekkor sem adtuk fel, ám a hosszabbításban újfent a kék-fehérek szereztek gólokat, így 5–1-re győztek.

Az első félidőben nem működött a védekezésünk, nem volt türelmünk a labdabirtokláshoz, amiket gyakorlunk, abból semmi nem valósult meg. Ebben az időszakban többet volt az MTK-nál a labda. A szünetben megbeszéltük a teendőket, a védekezést rendeztük és visszajöttünk a meccsbe, sőt, volt 3-4 nagy lehetőségünk az egyenlítésre, akár fordíthattunk volna. Ahogy aztán szokott lenni, egy hátul elkövetett hiba után megrúgták a harmadik góljukat, majd még kétszer betaláltak. A mérkőzés képe nem tükrözi az eredmény, az abszolút túlzott

– mondta Németh Richárd vezetőedző.