Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

Akadémiánk U12-es csapata ezúttal is jó játékkal rukkolt ki és nyert 7–2-re a szimpatikusan futballozó Veszprémi FC ellen.

Illés Akadémia U12 – Veszprémi FC USE U12 7–2 (3–1, 1–1, 2–0, 1–0)
Illés Aka. U12:
Kovács V. – Novák, Molnár B., Hányi B., Tóth N. – Boda, Majlinger, Németh N. – Lengyel Á. Cserék: Dudás – Németh L., Lajos, Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Németh N. (2., 1–0), Hányi B. (14., 2–0; 65., 7–2), Lengyel Á. (20., 3–1), Baranyi B. (28., 4–1; 44., 5–2), Németh L. (55., 6–2)

Rögtön a derbi elején támadólag lépett fel Tóth Zsolt és Hujber Gábor legénysége, ennek hála pedig már a 2. percben össze is jött a vezetőgól, amit Novák Bence átadásából Németh Noel szerzett. Ezt követően azonban kétszer a vendégek villantak: az elsőnél még Kovács Viktor védeni tudott, a másodiknál viszont nem, így 1–1-re alakult az állás. Ennek azonban nem sokáig örülhettek, ugyanis Hányi Bálint nagy lövése után már 2–1 volt a javunkra. A negyed végén pedig még Lengyel Ágoston is betalált.

A 3–1-ről kezdődő második etap inkább mezőnyjátékot hozott. Ettől függetlenül a 28. percben egy szép támadás végén Novák Bence hozta ziccerbe Baranyi Boriszt és „Becker” élt is a lehetőséggel, így 4–1 volt már a javunkra. A félidő hajrájában azonban egy szabadrúgást követően feljöttek a veszprémiek 4–2-re.

A harmadik felvonás elején ismét Baranyi Borisz köszönt be, majd az 55. percben egy labdaszerzést követően Németh Levente alakította 6–2-re az állást.

Az utolsó negyedben komoly mezőnyfölényben játszottak akadémistáink és a 65. perben Hányi Bálint egy ritkán látható távoli bombával állította be a 7–2-es végeredményt.

Úgy gondolom, hogy végig mi domináltunk a mérkőzésen. Szerencsére az ellenfél is futballozni akart. Szerintem megérdemelten nyertünk egy szimpatikusan focizó Veszprémmel szemben. A második negyedet leszámítva jól játszottunk, sok ziccert alakítottunk ki, gólokat szereztünk. Gratulálok a gyerekeknek

nyilatkozta Tóth Zsolt vezetőedző.