Nem tudtuk begyötörni a második gólt

Nem tudtuk begyötörni a második gólt

Hazai környezetben ikszelt Sátori Barnabás csapata.

Illés Akadémia U16 – Nyíregyháza Spartacus U16 1–1 (0–1)
Illés Aka. U16:
Farkas D. – Abért B., Tóth Á., Németh R., Gyapjas (Bécsy, 46.) – Palkó, László (Szakasics, 77.), Zsiga – Bene, Sipos-Kiss (Liplin, 46.), Pljesovszki (Szabó B., 46.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: László (53., 1–1)

A tavasszal még veretlen Nyíregyháza érkezett Szombathelyre: a mieink ősszel, Szabolcsban 3–1-re győzni tudtak a piros-kékek ellen.

Mi voltunk aktívabbak a találkozón. Tíz perc elteltével Sipos-Kiss Dániel lépett be a 16-oson belülre, lövését lábbal védte a nyíregyházi kapus. Ez a helyzet lökést adott a mieinknek, letámadtunk folyamatosan, a labda csak a szabolcsiak kapuja előtt pattogott. Sajnos ebben a periódusban nem született meg a szombathelyi gól, majd a játékunk is visszaesett a korábban diktált magas iramhoz képest. Erre rá is fizettünk, mert a 38. percben egy 16 méteres lövés utat talált a kapunk bal alsó sarkába, 0–1. Abszolút nem volt benne a játék képében a vendéggól, mégis megesett… Megráztuk magunkat, és egy szép támadás végén Bene Dániel beadását Sipos-Kiss Dániel elől a belső védő tette kapu felé, ám a hálóőr üggyel-bajjal szögletre mentett.

Szünet után is mi uraltuk a játékot. Az 55. percben összejött az egyenlítés: Palkó Áron tette ki jobbra Bene Dánielnek, aki behozta az ötös sarkáig a labdát, passzát László Krisztián előbb sarokkal próbálta betuszkolni, ami a kapusról visszagurult elé, majd szinte nullszögből továbbította azt a gólvonal mögé, 1–1. A 64. percben Bene Dani beadására László Krisztián robbant be, fejese a jobb oldali kapufáról pattant ki a mezőnyre. Tíz perc volt már csak hátra, amikor egy jobb oldalról érkező passz Palkó Áront találta meg a 11-es pontnál, ő felpörgette magának a labdát, és félollózó mozdulattal a kapu tetejét találta el. Szinte letáboroztunk a vendégek kapuja előtt, ám betalálni nem sikerült, így kénytelenek voltunk az egy ponttal megelégedni.

Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. A gyerekek mindent beletettek a meccsbe, végig nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Ők tulajdonképpen kétszer rúgtak kapura, abból egy gól született… Mi felemeljük a fejünket, dolgozunk tovább – ami látszik, hogy egy kis szerencséért még ennél is többet kell tennünk. Az eredményesség megvalósult abban, hogy a játék képe a mi szempontunkból megfelelő volt, de a „lényeg”, azaz az építő jellegű győzelem ma elmaradt

– nyilatkozta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.