Két góllal kapott ki az Illés Akadémia U19

Két góllal kapott ki az Illés Akadémia U19

Horváth András együttese közel járt az egyenlítéshez, de az első félidőben összehozott kétgólos hátrányt végül nem sikerült ledolgozni.

Illés Akadémia U19 – Újpest FC U19 1–3 (0–2)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Bonyhárd, Frák, Kovács B., Stifter – Bolla B. (Ötvös, 78.), Kovács P. (Mozsár, 90.), Kopácsi Á. – Udvardi (Bonchis, 78.), Zsédely (Szvoboda, 78.), Szijjártó (Pruska, 46.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Pruska (48., 1–2)

Az Illés Akadémia U19 eddig három bajnoki találkozón van túl ezen a tavaszon: mindig 2–1-es eredmény született, ezeken azonban csak egyszer örülhettünk. Az újpestiek eggyel több pályára lépést tudhattak maguk mögött, ezeken kétszer nyertek, kétszer kikaptak.

Öt perc elteltével mi alakítottuk ki az első lehetőséget, de nem választottunk jó megoldást, így kapuralövés sem lett az ígéretes akcióból. Aktívak voltunk támadásban a jobb oldalon, innen érkeztek a beadások és szögletekig is gyakran eljutottunk. Jöttek azért a vendégek is, de igazán nem kellett játékba avatkoznia Kovács Martinnak. Az első félóra végén a balra kisodródó Zsédely Bence kínálta meg az újpesti kapust egy lövéssel, amit a hosszú alsó elől szedett össze a lilák hálóőre. Egy perc múlva aztán betaláltak a vendégek: egy 17 méteres szabadrúgást lőtt el precízen a sorfal felett a vendégjátékos, a labda pedig a léc alá vágódott, 0–1. A 37. percben kettőre nőtt a vendégelőny: belehibáztunk a labdakihozatalba, míg a ziccerben kilépő támadó higgadtan lőtt az ötös sarkáról a hosszúba, 0–2.

A második félidőre (is) rendkívül motiváltan jöttek ki Horváth András és Fazekas Norbert tanítványai. Hamar össze is jött a szépítés. Udvardi Ádám kevergetett a jobb szélen, pontos középreadását pedig a csereként beálló Pruska Dániel fejelte a kapuba, 1–2. Ezt követően leszakadt az ég: valahogy ezen a héten nincsen szerencsénk az időjárással, hiszen kedden az orkán erejű szél és a hóvihar, most pedig az eső is a támadófutballunk ellenfele volt. Mindenesetre a meccs változatos lett, kisebb helyzetek itt is, ott is adódtak, lassan az eső is elállt. A játékrész közepén igyekeztünk fokozni a nyomást. Pruska Dani fejese, Kopácsi Áron lövése is nem sokkal tévesztett célt. Udvardi Ádám a 70. percben már kaput is talált, ám a bombát ki tudta ütni a lilák kapusa. Tíz perccel a meccs vége előtt aztán eldőlt a találkozó: egy szöglet után olyan szerencsésen pattant a labda az újpestiek szemszögéből, hogy az a bal felső sarokba vágódott, 1–3. A mi szögletünk után ziccerben lépett ki a vendégek támadója, ám Kovács Martin lábbal remekül hárított: ebben indult a mi kontránk, aminek a végén Ötvös Gábriel fejesét fogta meg az újpesti kapus. Újabb találat nem esett, így a változatos mérkőzést a vendégek nyerték meg.

Erős ellenféllel játszottunk egy tipikusnak mondható, nyílt sisakos U19-es mérkőzést. Ebből ma ők jöttek ki jobban. Abban az időszakban, amikor több helyzetet is kialakítottunk – gondolok itt a mérkőzés első felére – azokat nem tudtuk gólra váltani, míg ők egy szinte a semmiből rúgtak gólt, aztán pedig még egyet. Szünet után mindent megtettünk a gólszerzésért, majd amikor ez megvolt, akkor az egyenlítésért. Egy figyelmetlenség miatt aztán eldőlt a három pont sorsa. Pozitívum, hogy többek részéről is jó teljesítményt láthattam ma

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.