Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

Sokkal többet tett a három pont megszerzése érdekében Körhöcz György csapata.

Illés Akadémia U14 – Diósgyőri VTK U14 3–1 (1–0)
Illés Aka. U14: Hajba – Bock, Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Módly, Székely (Molnár B., 41.), Magadics (Reiber, 54.) – Lakatos (Németh B., 66.), Mihók (Szakács, 41.), Ládonyi (Angler B., 50.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Mihók (3., 1–0), Szakács (55., 2–1), Reiber (81., 3–1)

Négy forduló után mindkét együttes egy-egy ponttal várta az egymás elleni összecsapást: mindkét gárda a Ferencvárossal ikszelt, mi 2–2-t játszottunk a fővárosiakkal, a DVTK–FTC-mérkőzésen nem született gól.

Aktívan kezdte mindkét csapat a mérkőzést, nem foglalkoztak ismerkedéssel a felek. A diósgyőriek a védelem mögé belőtt labdákban látták első körben a megoldást, mi az építkezésben. Ez utóbbi eredményezett gólt, már a 3. percben! Egy labdaszerzés után a középpályán mutattunk be remek kombinációt, ebből pedig Mihók Martin ugrott ki a jobb szélen, a kapujából messze kifutó kapus mellett elbökte a játékszert. Emiatt kisodródott, ám éles szögből mégis a hálóba tudott gurítani, a miskolci bekk már csak a gólvonalon túl ért bele, 1–0. A 6. percben Lakatos Krisztián cselezett ki minden elé kerülő pirosmezest, ám 12 méterről centikkel a bal kapufa mellé lőtt. Bő negyedóra telt el, amikor ezúttal a bal oldalon veszélyeztettünk, a középreadás kicsit Mihók Martin mögé jött, de így is tudott lőni, ám kevéssel mellé ment a labda.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy góllal nyissuk a II. félidőt is, ám ezúttal a kapufa kisegítette a borsodiakat. Aztán az 50. percben teljesen váratlanul, a mezőnyből kimagasló diósgyőri center egy kiugratást követően betalált – ez aztán egyáltalán nem volt benne a meccsben, 1–1. Nem sokkal később szabadrúgáshoz jutottunk: Molnár Barnabás balról, 23 méterről célozta meg a kapu jobb felét, ám védeni tudott a DVTK hálóőre. Nyílt lett a találkozó, Hajba Botond mutatott be óriási bravúrt egy 12 méteres lövésnél. Sikerült visszavennünk a vezetést az 56. percben! Szakács Benedek lépett be a büntetőterületen belülre a bal szélről, kicselezte a kapust, majd balról az ötös sarkáról az üres kapuba gurított, 2–1! Szalma Zétény 26 méterről eleresztett lövése is góllal kecsegtetett, ám a kapus szögletre tudta piszkálni a léc alá tartó labdát. Ziccer is adódott előttünk a 71. percben, sajnos ez is kimaradt, aztán a 77. percben egy fejes után megint a kapufa mentette meg a diósgyőrieket. A hosszabbítás első percében aztán jól lépett ki a védők között Reiber Marcell és a 16-os vonaláról szépen gurította el a labdát a kapus mellett, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Egy rövid periódustól eltekintve végig a mi akartunk érvényesült. Nyomás alatt tartottuk a vendégeket, jóval többet birtokoltuk a labdát, sok helyzetet dolgoztunk ki, így megérdemelten nyertük meg a mérkőzést

– nyilatkozott Körhöcz György vezetőedző.