Meddő mezőnyfölényben

Meddő mezőnyfölényben

A vendég Vasas az első, valamint a második félidőben is bevette egyszer a kapunkat, így az angyalföldiek 2–0-s győzelemmel vitték el a három bajnoki pontot.

Illés Akadémia U16 – Vasas Kubala Akadémia U16 0–2 (0–1)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Bonchis (Lehel, 71.), Bodrogi, Deme, Szentkirályi (Koósz, 46.) – Smeringa, Csörnyei (Takács-Földes, 59.), Horváth A. – Baján, Sabia (Katona, 46.), Wolf G. (Balikó, 82.). Vezetőedző: Németh Richárd.

A kezdeti ismerkedést követően a 7. percben a vendégek előtt adódott az első komolyabb lehetőség, de szerencsére Móga Bendegúz két remek cselt követően nem találta el a kapunkat. Sajnos a 22. percben már változott a helyzet: egy védelmi megingást követően Laudán Csongor már jól célzott, 14 méterről tekert a hosszú sarokba. Nem sokkal később pedig Molnár-Végh Marcellnek kellett nagyot védenie ahhoz, hogy ne növelhessék előnyüket az angyalföldiek. Az első félórát követően aztán éledezni kezdtek Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai is, akik főként a jobb szélről próbáltak veszélyes beadásokkal gondot okozni a fővárosiaknak. A 37. percben közel is jártunk az egyenlítéshez, de Csörnyei Zsombor lövését, ha üggyel-bajjal is, de hárítani tudta a vendégek cerberusa. Így az első játékrész végén 1–0-ra vezetett a Vasas.

A szünetben a szakmai stábunk két cserével próbálta megváltoztatni a játék képét. Ebből pedig annyi feltétlenül meg is valósult, hogy egyértelmű mezőnyfölénybe kerültünk. Sajnos azonban ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A 79. percben aztán jött a kegyelemdöfés: Kalmár Dániel 19 méteres szabadrúgása a kapufáról pattant a gólvonalon túlra, ezzel a némileg szerencsés találattal pedig ki is alakult a 2–0-s végeredmény.

Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan előzetesen megbeszéltük. Az ellenfél sokkal élesebb volt, mint mi. Kellett egy jó 20 perc, valamint egy gól, hogy magunkhoz térjünk. Azt gondolom, hogy az első félidő vége teljesen rendben volt. Ott voltak olyan lehetőségeink is, amelyekkel vissza tudtunk volna jönni a mérkőzésbe. A második játékrész elején azt éreztem, hogy meddő a játékunk. Nem tudtunk igazi helyzeteket kidolgozni. Egy pontrúgás után pedig az ellenfél betalált. Úgy gondolom, hogy ha találunk volna egy gólt, akkor ez a meccs teljesen másképp alakul. Sajnos azonban ez nem sikerült

– foglalta össze a találkozót Németh Richárd vezetőedző.