Az utolsó tíz percben fordított a Gyirmót

Az utolsó tíz percben fordított a Gyirmót

U14-es leánycsapatunk sokáig győzelemre állt a dobogós ellen, a végjáték azonban a vendégeknek sikerült jobban.

Viktória FC – Gyirmót SE 1–4 (1–0)
Viktória FC:
Gundinger L. – Imre A., Viniczai V., Becskeházi J., Szélessy H., Kovács L., Babos H., Fitos K., Harmath R., Cséve N. Vezetőedző: Tóth Alexandra
Gólszerző: Harmath R. (1–0., 22.)

Szombaton délelőtt újabb hazai mérkőzés szerepelt pre-akadémiai korosztályunk programjában. Tóth Alexandra együttese a tabella harmadik helyén álló Gyirmót SE csapatát látta vendégül.

A mieink bátran, felszabadultan kezdték a találkozót, meglepték ellenfelüket. Ügyesen járatták a labdát, szép támadásokat vezettek, védekezésben pedig nagyon fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva dolgoztak. A gyirmótiak fölé tudtunk nőni, a vendégek nem találták az ellenszerét a koncentrált, összeszedett játékunknak, ami a 22. percben góllá is érett: Harmath Ramira távoli lövése talált utat a kapuba. Ezzel kerültünk előnybe. Tóth Alexandra ezt követően nyugalomra, higgadtságra intette tanítványait, a lányok pedig továbbra sem kapkodtak, és 1–0-ás előnnyel mehettek a szünetre.

A fordulást követően érezhető volt, hogy a gyirmótiak sebességet, játékstílust váltottak: keményen, agresszívan védekeztek, nem engedték kihozni a labdát a kapunk elől és fizikális fölényüket is jól használták. A 46. percben aztán egy közeli lövéssel egyenlíteni tudtak a sárgamezesek, de továbbra is jól tartottuk magunkat, a kontráinkban pedig nem egyszer ott volt a gólveszély. A mérkőzés hajrájához érkezve aztán egy rövidzárlat megbosszulta magát, a vendégek a 63., a 65., valamint a 67. percben is betaláltak, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A mieink jól küzdöttek, nagy csatára késztették a jó erőkből álló Gyirmótot, amiért dicséretet érdemelnek. Jövő héten Zalaegerszegre utazik a csapat, ez a mérkőzés pedig erőt és lendületet adhat a lányoknak, arra a találkozóra.

Az első félidővel nagyon elégedett vagyok, jó volt nézni a lányok játékát. Jók voltak a labdakihozatalok, jól léptek be a középpályásaink a játékba, és a vezetést is megszereztük. A második játékrészben nagy nyomást helyezett ránk a Gyirmót, sokszor beszorultunk, de volt tartása a csapatnak. Még az egyenlítés után is voltak helyzeteink, nem adtuk fel a három pont lehetőségét, az utolsó percekre azonban szétestünk és el is fáradtunk. Dolgozunk tovább, a jövő heti, Zalaegerszeg elleni mérkőzésen már remélem, hogy ez a hozzáállás, elvégzett munka győzelemmel fog párosulni

– értékelt Tóth Alexandra vezetőedző.