Egy nagyon jó csapat otthonában nyertek U13-asaink

Egy nagyon jó csapat otthonában nyertek U13-asaink

Ugyan már az első percben vezetést szereztek Nagy László tanítványai Székesfehérváron, ám így is nagyon meg kellett harcolniuk a győzelemért, amit csupán a végjátékban tudtak bebiztosítani.

MOL Fehérvár FC U13 – Illés Akadémia U13 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Illés Aka. U13.:
Nagy Zs. – Angler, Szakály, Axnix – Hideg, Gurzó – Laczó, Grádvohl, Horváth Á. Cserék: Szalai-Horváth – Hányi, Szántó, Vert Zs., Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Laczó (1., 0–1), Moldován (71., 1–2)

A lehető legjobban kezdte székesfehérvári vendégjátékát U13-as együttesünk, ugyanis egy remekül begyakorolt támadás végén Horváth Ármin passzából Laczó Bálint szerzett vezetést. Ezt követően is akadémistáink domináltak, akik az első negyedben legalább négy-öt ziccert dolgoztak ki, melyeket sajnos el is hibáztak. A hazaiak viszont a 15. percben jól összpontosítottak és egy labdaszerzést követően Gombás Lajos révén egyenlítettek.

A második etapban Nagy László játékrendszert váltott. A csapat inkább kontrákra állt át, melyek közül akár hármat is góllal fejezhettek volna be a srácok. Ám mivel a ziccerek kimaradtak, a szünetben 1–1-re áll a derbi.

A harmadik felvonás sem hozott gólt, így a döntés az utolsó negyedre maradt. A három pont sorsa végül a 71. percben dőlt el, amikor Vert Zsolt átadását követően Moldován Levente állította be a 2–1-s végeredményt.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszottunk egy jó iramú, élvezetes mérkőzést. Mindkét gárda tiszta, őszinte focit tett le a pályára. A helyzetek alapján talán nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de természetesen így is örülünk a megérdemelt sikernek. Ezt a győzelmet a nemrégiben elhunyt édesapám emlékének ajánlom

 – fogalmazott a találkozót követően Nagy László vezetőedző.