Másodszor is legyőzte a Kecskemétet az U14

Másodszor is legyőzte a Kecskemétet az U14

A 2020/2021-es szezonban első alkalommal ért el három gólt a csapatunk.

Illés Akadémia U14 – Kecskeméti TE-LA U14 3–2 (2–1)
Illés Aka. U14.:
Tama M. – Abért, Takács D., Mayer P., Kelemen – László, Palkó, Németh R. (Bécsy, 57.) – Őri (Csonka, 47.), Szijjártó Ábel, Meskó. Edző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Meskó (37., 1–1), Palkó (39., 2–1), Bécsy (66., 3–2)

A találkozó első komolyabb ziccere a 15. percben Őri Bálint előtt adódott, ám a vendégek kapusa bravúrosan hárítani tudott. Nem sokkal később a Kecskemét viszont kihasználta az előttük adódó lehetőségét: egy előre vágott labdával Gyenes Róbert lépett ki, és magabiztosan bombázott a hálóba. Szerencsére a bekapott gól nem fogta meg U14-es csapatunkat és a félidő hajrájában sikerült fordítani: előbb Meskó Márk vette be a látogatók kapuját, majd pedig Palkó Áron ágyúzott a léc alá.

A 2–1 állásról kezdődő második játékrész elején egy szép szabadrúgás-variációt követően Péter Gábor ütötte szögletre László Krisztián lövését. Annak ellenére, hogy a folytatásban is fiataljaink maradtak támadásban, az 58. percben egyenlítettek a kecskemétiek: Dinók Attila lőtt egy szép csel után a jobb felső sarokba. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mivel jött a csereként pályára lépő Bécsy Bendegúz, és góljával beállította a 3–2-es végeredményt.

Ugyan sok technikai hibával kezdtük a mérkőzést, mégis nekünk volt az első nagy helyzetünk. Aztán egy komoly egyéni hibából gólt szereztek a vendégek. Ez azért is volt bosszantó, mert az indítások elleni védekezést sokat gyakoroltuk a héten. Szerencsére a félidő hajrájában két nagyon szép találattal fordítani tudtunk. A második játékrészben sok helyzetünk volt, de kihagytuk őket. Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél betalált. Pozitívum, hogy erre tudtunk válaszolni és egy szép győzelmet arattunk. Az egész csapattal elégedettek vagyunk, de Bécsy Bendének és Meskó Márknak külön is jár a gratuláció, mert az első góljukat szerezték az U14-es csapatban

– fogalmazott a találkozót követően Tóth Zsolt edző.