Előnyben volt, de azt nem tudta megtartani az U19

Előnyben volt, de azt nem tudta megtartani az U19

Az MTK ellen is őszinte futballt produkáltunk.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia U19 2–1 (0–1)
Illés Aka. U19.:
Gróz – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. (Nagy Zs., 80.) – Szabó B., Rosner, Bunevácz – Horváth R. (Antal, 46.), Heiter, Kovács A. (Kállai Z., 70.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Rosner (18., 0–1)

Határozottan jól kezdtek akadémistáink: Horváth Rudolf tanítványai stabilan védekeztek és veszélyes támadásokat vezettek a remek erőkből álló MTK otthonában. A 18. percben pedig meg is szerezték a vezetést. Egy jobb oldali kombináció végén Rosner Gergő talált be a vendéglátók kapujába. Az első félidőben főként Horváth Rajmunddal gyűlt meg a fővárosiak baja, szinte tarthatatlannak bizonyult számukra a pompás formában futballozó támadónk.  A szünetben viszont előre elhatározott változtatások történtek a csapatunkon, így Rajmit Antal Gellért váltotta. Ennek ellenére is meccslabdánk volt az 55. percben, de sajnos Heiter Bence centikkel a kapu mellé helyezett. Ezt követően viszont átvették a kezdeményezést a kék-fehérek, akik a 67. percben egyenlítettek, majd a 78. minutumban a győztes találatot is megszerezték. Ugyan a derbi hajrájában főként pontrúgásokat követően több lehetősége is adódott U19-es együttesünknek, de ezekből nem született gól, így a vége 2–1 lett az MTK javára.

Úgy gondolom, hogy a fiúk kihozták magukból a maximumot a bajnokaspiráns otthonában. Jó úton haladunk. Az utóbbi hat fordulóban ötször idegenben léptünk pályára, bízom abban, hogy a hazai meccseken majd a győzelmek is jönni fognak. A fiataljaink egyre rutinosabban játszanak, meglepően jól teljesítenek. Az ellenfelek általában a fizikai erejüknek köszönhetően tudnak fölénk kerekedni. Játékban teljesen egyenrangúak vagyunk. Jó meccset játszottunk az MTK vendégeként is, ez is maximálisan biztató a jövőre nézve

– foglalta össze a tapasztalatait és tekintet picit már előre is Horváth Rudolf vezetőedző.