Ikszelt a listavezetővel az U16

Ikszelt a listavezetővel az U16

A kapuk nem sokszor forogtak veszélyben, a mieink rászolgáltak az egy pontra.

Illés Akadémia U16 – Vasas U16 0–0
Illés Aka. U16.:
Pataki – Nagy B., Nagy R. H., Frák – Szabó L., Bonyhárd, Szemes, Mayer (Varga D., 68.), Stifter – Pruska, Udvardi (Takács Z., 88.). Vezetőedző: Kovács László.

Immáron a nyolcadik fordulóra került ma sor az U16-os bajnokság A-csoportjában, ahol a listavezető Vasas érkezett Szombathelyre. Mindkét csapat kulturáltan futballozott. Az első félidőben a Vasas szerette volna kihasználni a szél által biztosított előnyét, de egy szöglet utáni kapufát leszámítva igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A mi részünkről Udvardi Ádám járt legközelebb a gólszerzéshez: a bal oldalról, 21 méterről végezhetett el szabadrúgást, amit a rövidre csavart, de a piros-kékek hálóőre védte a lövést. A szünetet követően sem változott a játék képe: valamivel többet volt a labda a vendégeknél, de a stabilan, fegyelmezetten és szervezetten védekező csapatunkon egyáltalán nem találtak fogást.

Nagyon jó ellenféllel szemben egy újfajta rendszerben játszottunk. Fegyelmezettek voltunk, aminek köszönhetően a párharcok nagy részét meg is tudtuk nyerni. Zártuk azokat a pozíciókat, amikről úgy véltük, hogy a Vasas erősségei lehetnek. Jól jöttünk ki a pontrúgásokat illetően is: keveset szabálytalankodtunk a saját térfelünkön, a többit pedig jól védekeztük le. A szél segítette a vendégeket az első félidőben, de összességében nem tudtak igazi helyzetet kialakítani – persze hozzá kell tenni, hogy előttünk sem adódott igazi lehetőség. Mi azt választottuk, hogy labdaszerzéseket követően gyors átmenetekben játszunk és kontrákat vezetünk, nyilván ebben van még mit fejlődnünk. Büszke vagyok a csapatomra, ugyanis rengeteg munkát beletettek a mai meccsbe és gratulálok nekik a teljesítményükhöz

– értékelt a találkozót követően Kovács László.