Második felkészülési mérkőzésüket is megnyerték az U19-es lányok

Második felkészülési mérkőzésüket is megnyerték az U19-es lányok

A mieink 2–1-es győzelmet arattak a nagyszombat Spartak együttese ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Spartak Trnava U19 2–1 (1–1)
Gólszerzők:
Szilvási N. (7., 1–0), Tóth L. B. (52., 2–1)

A Győr elleni felkészülési nyitány után ezúttal már nemzetközi erőpróba várt U19-es korosztályunkra, mely a szlovákiai Spartak Trnava együttese ellen játszott előkészületi mérkőzést. A mieinknél ezúttal többen is lehetőséget kaptak az U17-es korosztályból, így a Bényei Bernadett, Kocsi Petra – Csombor Luca, Hécz Zsuzsanna, Kaszap Kamilla, Kleinert Petra, Kováts Anna, Mesterházy Ivett, Müller Zsófia, Sarang Rebeka, Stadler Kiara, Szilvási Nelli, Giczi Kata, Nagy Barbara, Tóth Lili Boglárka összetételű kerettel meccseltünk.

A találkozó alaphangját Kleinert Petra kapufája adta meg, majd Szilvási Nelli került helyzetbe, azaz egyértelműen veszélyesebben, agilisabban kezdtünk. Utóbbi aztán kisvártatva be is köszönt, így aztán az előző mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is ő nyitotta a gólok sorát (1–0). A játék javarészt a nagyszombatiak térfelén zajlott, szinte minden akciónkból oda tudtunk érni ellenfelünk kapuja elé, az utolsó mozzanatokba azonban több alkalommal is hiba csúszott. Ez megbosszulta magát, egy szabadrúgásgóllal egyenlíteni tudtak a vendégek, így aztán 1–1-ről kezdődhetett meg a második felvonás.

Főként mezőnyben folyt a küzdelem, minden egyes labdáért megharcoltak a felek, ám ahogy teltek a percek, ismét átvettük az irányítást. U17-es korosztályú játékosaink nagyon jó teljesítményt nyújtottak, Nagy Barbi és Giczi Kata is remekül tette a dolgát, Tóth Lili Boglárka pedig arról gondoskodott, hogy 2–1-nél ismét mi kerüljünk lépéselőnybe. A vezetés után sem ültünk a babérjainkon, szép akciókat vezettünk. Csombor Luca sistergős lövése nem sokkal ment a kapu fölé. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy hátul is maximális koncentrációra volt szükség, ugyanis veszélyes, gyors ellentámadásokat tudtak vezetni a vendégek, akik nem adták fel az egyenlítés lehetőségét. A hajrában Bényei Bernadett ziccert védett, újabb gól már nem esett, így második felkészülési mérkőzésén is győzelemmel hagyhatta el a játékteret U19-es korosztályunk.

Ugyan ezen a mérkőzésen is nyerni tudtunk, de azt gondolom, sok minden nem szűrhető le a mai napból. Sok technikai hibával játszottunk, érződött, hogy sem a fejek, sem a lábak tekintetében nem voltunk frissek, és hogy a harmadik hét terhelése után vagyunk. Tóth Bianka belázasodott, Gyócs-Németh Cintia sem tudta vállalni a játékot, így aztán három U17-es játékos csatlakozott hozzánk, akiknek ezúton is köszönjük, hogy segítettek nekünk. A játék képét tekintve mi voltunk a jobb csapat, nagyobb koncentrációval több gólt is rúghattunk volna. Ellenfelünk azonban lelkesedéssel kompenzálni tudta mindezt és nagyon szimpatikusan küzdött. Szilvási Nellit kiemelném, végig nagy kedvvel játszott, de összességében az egész csapatról elmondható, hogy a hozzáállással egyáltalán nem volt gond. Gratulálok a Nagyszombatnak, mert – ahogy említettem – nagyon szimpatikus együttes benyomását keltették és természetesen a mi lányainknak is jár a gratuláció

– összegzett a találkozót követően Tebeli György vezetőedző.