Ellentétes félidők után szlovén siker

Ellentétes félidők után szlovén siker

Az első játékrész a mariboriaké volt, a másodikban akár fordíthattunk is volna.

NK Maribor U15/U16 – Illés Akadémia U15/U16 2–1 (2–1)
Illés Aka. U15/U16: Őri K. – Tasnádi, Hányi, Nyári, Papp – Hende, Kelemen M. – Horváth Á., Tóth E., Szele – Németh L. A II. félidőben pályára léptek: Szilvási, Tóth K., Tudor, Sánta. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Horváth Á. (20., 1–1)

A maribori találkozón a hazaiak akarata érvényesült az első félidőben. A meccs elejét nagyon megnyomták és az első negyedóra végén előnybe is kerültek: egy 18 méteres átlövés talált utat a kapunkba, 1–0. Megnyugtatta a gól a szlovéneket, így egy szép akció végén Horváth Ármin révén öt percen belül egyenlíteni tudtunk. Ezek után megint a lila-sárgák kerekedtek fölénk, ám csak a félidő előtt kevéssel tudtak egy jogos 11-esből ismét vezetni, 2–1.

A szünet után a mi időszakunk következett: előbb Nyári Olivérnek volt helyzete egy pontosan középre érkező szöglet után, majd Németh Levente egyenlíthetett volna: egy remekül kivitelezett akció végén fölé ő érkezett a második hullámban, ám fölé lőtt. Tudor Gerghi lábában is benne maradt a gól, már csak a kapussal szemben állt, ám nem sikerült túljárni a szlovén hálóőr eszén, így a Maribor 2–1-re győzött.

Az első félidő abszolút a hazaiak szája íze szerint alakult, nem csak az akcióik, hanem a pontrúgásaik is veszélyesek voltak. A szünetben átbeszéltük, hogy mi is lehet a megoldás, és ezt meg is fogadták a srácok. A második félidő a miénk volt, meg is fordíthattuk volna az eredményt, de reálisan nézve is a döntetlen felelt meg a játék képének

– értékelte a látottakat Németh Richárd vezetőedző.