Markó Edina a Haladás Viktória vezetőedzőjeként dolgozik tovább

Markó Edina a Haladás Viktória vezetőedzőjeként dolgozik tovább

Hérincsné Markó Edina, az Illés Akadémia női szakágának szakmai igazgatója távozik akadémiai pozíciójából és a jövőben a Haladás Viktória vezetőedzőjeként segíti a szakág munkáját.

Markó Edina neve összeforrt a szombathelyi női labdarúgással. Amikor 2021-ben megalakult az Illés Akadémia női szakága, természetes volt, hogy a női szakág szakmai igazgatójának őt kérjük fel. 2022 őszén, amikor NB I-es felnőtt női csapat vezetőedzőjével szerződést bontott a Haladás Viktória, az Illés Akadémia hozzájárult, hogy a bajnokság őszi idényének hátralevő mérkőzéseire Markó Edina ideiglenesen a felnőttcsapat vezetőedzői posztját is betöltse.

Mindkét felelős pozíció egész embert kíván. Kollégánk hangsúlyozva a szombathelyi női labdarúgás egészéért viselt felelősségét, a korosztályos futballpiramisban a mintát is jelentő felnőttcsapat kispadját választotta.

Markó Edinának vezetőedzői tevékenységéhez azzal kívánunk sok sikert, hogy az Illés Akadémia továbbra is partner a szombathelyi női futball különböző szereplőinek egymásra épülésében, egységében, valamint abban, hogy a felnőttcsapat és az utánpótlás, az akadémiai korosztályok közötti együttműködés a jövőben is sikeres, az egész magyar női labdarúgás számára példaértékű lesz.