Jól működött a támadójáték

Jól működött a támadójáték

Félidőnként 3-3 gólt rámoltak be Sátori Barnabás tanítványai.

Illés Akadémia U16 – 1. FC Passau U16 6–0 (3–0)
Illés Aka. U16 (I. félidő):
Tama – Abért B., Tóth Á., Németh R., Gyapjas – Zsiga, Palkó, Csalló – László, Sipos-Kiss, Pljesvoszki. II. félidő: Farkas D. – Szép, Szilvási, Markó, Bécsy – Rózsa, Skravanek, Klement – Őri B., Liplin, Szakasics. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Palkó (5., 1–0), Pljesovszki (14., 2–0), Csalló (23., 3–0), Liplin (46., 11-esből, 4–0; 70., 5–0), Skravanek (79., 6–0)

A németországi Passauból érkeztek vendégek Szombathelyre: az U16-os korosztályunk fogadta őket a műfüves játéktére, a felek 2X40 percet játszottak. Hamar sikerült megszereznünk a vezetést! Az 5. percben Sipos-Kiss Dániel viharzott el a bal szélen, majd az alapvonal közeléből középre gurított, ahol Palkó Áron érkezett és 8 méterről a kapuba belsőzött, 1–0. A 14. percben egyenlíthettek volna a németek, ám egy közeli lövésnél bravúrral hárított Tama Máté. Az ellentámadásnál László Krisztián ment el a jobb oldalon, lerántani sem tudta a balbekk, beadását Pljesovszki Gergő levette, lesimította és kilőtte a hosszú sarkot, 2–0. A félidő felén alig voltunk túl, amikor Pljesovszki Gergő a pálya közepén megindult, betört a büntetőterületen belülre, lövését a kapus nagy bravúrt bemutatva lábbal védett, de a kipattanóra Csalló Kristóf érkezett és az üres kapuba fejelt, 3–0.

A második félidő 6. percében Liplin Bence száguldott el a jobb szélen, belépett a 16-oson belülre, éles szögből lőtt, a visszafutó védő pedig már csak beljebb tudta azt segíteni, 4–0. A hajrához közeledve jogos büntetőhöz jutottunk, amit Liplin Bence magabiztosan lőtt a bal sarokba, majd az utolsó előtti percben Skravanek Lázár 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, kialakítva a 6–0-s végeredményt.

A mai mérkőzést edzésként fogtuk fel, sőt, még a találkozó előtt végigmentünk a képességfejlesztő gyakorlatokon. A 22 fős keretet el is osztottam a két félidőre. A tervezett célt elértünk, örülünk, hogy győztünk és várjuk a szombati bajnoki rajtot

– értékelt Sátori Barnabás vezetőedző.