Marioval és Rajmival nyert a magyar U19-es válogatott

Marioval és Rajmival nyert a magyar U19-es válogatott

Dániát múlta felül Tímár Krisztián csapata.

Idei harmadik felkészülési mérkőzését a spanyolországi San Pedro del Pinatarban játszotta a magyar U19-es válogatott. A kezdőcsapat tagja volt Simut Mario Lucas. A dánok kezdték jobban a meccset és a szünetre kétgólos előnyt építettek fel. Tímár Krisztián hármat is cserélt, többek között Horváth Rajmundot is bevetve. Két szögletet követően is betaláltunk, majd a 90. percben egy szabadrúgás után a győztes találatot is bevittük, így 3–2-re győzött a csapatunk. Mario 58 percet töltött játékban.

Egy igazán kiváló ellenféllel kerültünk szembe, kellett néhány perc, mire fel tudtunk venni a szükséges tempót, sajnos ebben a periódusban nem tudtuk megúszni a kapott gólt sem. Az álmosabb kezdés után átvettük az irányítást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, viszont a szünet előtt a dánok elmentek egy kontrából, és megszerezték a második góljukat is. A szünetben a kisebb taktikai változtatások mellett azt is kértük a játékosoktól, hogy higgyenek magukban, mert az első félidő alapján nem kérdés, hogy ledolgozhatjuk a hátrányt. Az elmúlt időszak pozitív eredményeinek is köszönhetően megvolt a csapatban a fordításhoz szükséges önbizalom, és egy remek második félidei teljesítménnyel kiharcoltuk a győzelmet. Gratulálok a játékosaimnak, végig nagy szívvel, remek mentalitással és példás munkabírással futballoztak, ennek köszönhetik a győzelmet, amelynek értékét tovább növeli, hogy egy kiemelkedő képességű riválissal szemben érték el

– értékelt a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján Tímár Krisztián.

A két 18 éves Illés-növendék (akik éppen egy napon születtek, 2003. szeptember 23-án) remélhetőleg kerettag lesz az U19-esek elitkörének mérkőzésein is, amikor Győrben és Gyirmóton a skótok, az izraeliek és a törökök elleni vívhatjuk ki az Európa-bajnokságra való kijutást.