Döntetlent ért a két bombagól

Döntetlent ért a két bombagól

A félidőben ugyan még 2–0-s hátrányban voltak Szűcs János tanítványai, ám szünet után két hatalmas találattal egalizáltak U14-es akadémistáink.

Illés Akadémia U14 – Lurkó UFC U15 2–2 (0–2)
Illés Aka. U14.:
Őri K. – Kiss B., Szilvási, Kelemen, Nyári – Hende, Söptei, Sipos-Kiss – Papp M., Meskó, Tóth E. Cserék: Markó, Virág, Tasnádi, Vörös. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Sipos-Kiss (65., 1–2), Vörös (80., 2–2)

A felkészülési időszakban immár harmadik alkalommal találkozott U14-es csapatunk a Lurkó UFC egyik korosztályos együttesével az U15-ösökkel. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, komoly küzdelem zajlott minden egyes labdáért. Az első igazán nagy helyzetre azonban egészen a 19. percig kellett várni, ám ez góllal is végződött, ugyanis a Lurkó részéről Kiss Levente irgalmatlanul kipókhálózta a kapunk jobb felső sarkát. Nem sokkal később egy szöglet utáni fejes még elkerülte Őri Krisztofer ketrecét, de a 32. percben már újabb találattal büntették Berning Adrián tanítványai egy könnyelmű labdavesztésünket. Ezzel pedig ki is alakult a félidő 2–0-s Lurkó-vezetése.

A második félidőben aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak ifjú akadémistáink és szinte a kapujuk előterébe szorították be ellenfelüket. Ziccerek azonban nem igazán adódtak, így leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak a mieink. Az 55. percben Vörös Barnabás például 16 méterről találta telibe a kapufát. Pár perccel később Tóth Erik került helyzetbe, de a ziccer kimaradt. A 65. minutumban viszont sikerült a szépítés: Sipos-Kiss Dávid jó 18 méterről lőtt elképesztően nagy gólt. Szűcs János legénysége a folytatásban mindent megtett az egyenlítés érdekében és a derbi utolsó pillanatban összejött az újabb gól: ezúttal Vörös Barnabás bombázott a hálóba. Ez a találat pedig a 2–2-es végeredményt is jelentette egyben.

Nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk a szokásos ellenfelünkkel. Az első félidőben kaptunk két gólt, de ott sem éreztem igazán, hogy az ellenfelünk fölénk tudna kerekedni. Azt gondolom, hogy labdabirtoklásban nagy fölényben voltunk, helyzeteink azonban nem igazán akadtak. Ennek oka talán az volt, hogy igazából nem volt centerünk. Próbáltuk a Meskó Márkot ezen a poszton. Érzésem szerint az egész mérkőzés arról szólt, hogy a próbajátékosoknak akartunk lehetőséget adni. Szerintem ma is éltek ezzel, jó benyomást tettek rám. A második félidőben pedig teljesen megérdemelten egyenlítettünk. Ott tényleg igen komoly fölényben voltunk. Összességében elégedett vagyok a srácokkal

– összegezte tapasztalatait Szűcs János vezetőedző.