Már az első percben eldőlt a derbi

Már az első percben eldőlt a derbi

Határozottan jó teljesítményt nyújtva 1–0-ás győzelmet aratott U19-es csapatunk az NK Mura hasonló korosztályú együttesének otthonában. A mérkőzés egyetlen találatát Kállai Zalán szerezte 11-esből.

NK Mura U19 – Illés Akadémia U19 0–1 (0–1)
Illés Aka. U19.:
Pataki M. (Kovács D., 80.) – Dezamits, Kozári, Tóth K., Tarján (Horváth H., 46.) – Szabó B., Rosner (Kovács A., 46.), Bunevácz – Tama G. (Vigh, 80.), Kállai Z., Doncsecz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Kállai Z. (1., 11-esből; 0–1)

A lehető legjobban kezdődött akadémistáink számára a találkozó, ugyanis rögtön az első percben 11-est harcoltunk ki, amit a sértett, azaz Kállai Zalán értékesített magabiztosan. Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai a folytatásban is jól játszottak. Sok helyzetet dolgoztak ki, ám ezek sajnos rendre ki is maradtak. A legközelebb Tama Gergő állt az újabb gólhoz, ám lövése a keresztlécen csattant. A hazaiaknak nem igazán adódtak lehetőségeik, mert a védelmünk remekül állt a lábán.

A mérkőzés koreográfiája a térfélcsere után sem igen változott. A mieink ebben a játékrészben is sok ziccert dolgoztak ki, de Tama Gergő és Kállai Zalán sem tudta megszerezni a csapatunk második találatát. Ettől függetlenül 1–0-ra sikerült megnyernünk a meccset, pedig a vendéglátók egy olyan játékost is bevetettek, aki a héten a Bajnokok Ligájának selejtezőjében is pályára lépett.

Egyre jobban alakul a csapatunk. Sokat dolgozunk az edzéseken és ez a felkészülési mérkőzéseken is meglátszik. A srácok élvezik a labdabirtokláson alapuló támadófocit. A védelmünk is határozottan jól néz ki. Nagy örömömre versenyhelyzet van a csapaton belül. Ezen az úton akarunk továbbra is haladni, azaz modern labdarúgást játszani

– nyilatkozta a győztes meccset követően Horváth Rudolf vezetőedző.