Kár a végjátékért

Kár a végjátékért

A találkozó 47. percében még 4–0-ra vezetett akadémiánk U15-ös csapata a pozsonyi Slovan otthonában, de ezt követően a hazaiak négyszer vették be a  mieink kapuját és ezzel döntetlenre mentették a derbit.

Slovan Bratislava U15 – Illés Akadémia U15 4–4 (0–3)
Illés Aka. U15.:
Németh B. – Abért B., Takács D., Rózsa, Erdei – Palkó, Meskó, László – Nagy K., Liplin, Vert B. Cserék: Pénzes, Stumpfel, Németh R., Szabó B., Bécsy, Zsiga, Csonka, Pécskai, Abért O., Vér, Őri B. Vezetőedző: Sátori Barnabás. Gólszerzők: Liplin (4., 0–1), Palkó (16., 0–1), Meskó (27., 11-esből, 0–3), Abért O. (47., 0–4)

Remekül kezdett akadémiánk U15-ös csapata és már a 4. percben vezetést is szerzett Liplin Bence találatával. A 16. minutumban Vert Bence forintos labdájából Palkó Áron volt eredményes, így már 2–0 volt a javunkra. A 27. percben pedig a László Krisztián által kiharcolt büntetőt Meskó Márk váltotta gólra, ezzel pedig ki is alakult az első félidő 3–0-ás eredménye.

A második játékrészt Abért Olivér találata vezette be, azaz eldőlni látszott a derbi. A jelentős fizikai fölényben lévő pozsonyiak azonban előbb szépítettek, majd egy jó 20 percen át tartó kényszerű szünet után zsinórban három gólt szerezve 4–4-es döntetlenre mentették a meccset.

Az első félidőben minden a tervek szerint alakult. Sőt 4–0-ás állásig is mi domináltunk. Az 55. percben azonban az egyik hazai játékos súlyos sérülést szenvedett, ami miatt sokáig állt a játék. Ez a sajnálatos esemény inkább bennünket fogott meg. A vendéglátók ezt követően óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe és a játékvezető minden jóindulatát élvezve egyenlítettek is. Összességében azonban elégedettek lehetünk a srácok teljesítményével. Természetesen vannak még hibák, de hát a felkészülés elején járunk

– nyilatkozta a derbi után Varga Roland edző.