Két perc alatt két gólt szereztek Katona Istvánék

Két perc alatt két gólt szereztek Katona Istvánék

Összességében kifejezetten jó játékot nyújtva verték 3–1-re az MTK csapatát U15-ös akadémistáink. A mérkőzés hőse Katona István volt, aki két gólja mellett, egy gólt érő átadást is kiosztott.

Illés Akadémia U15 – MTK Budapest U15 3–1 (1–0)
Illés Aka. U15: Molnár-Végh – Kopácsi B., Stefanich, Bodrogi, Koósz (Karvalics, 77.) – Csörnyei, Bolla B. (Szentkirályi, 77.), Kopácsi Á. (Balikó, 74.) – Horváth B. (Sabia, 56.), Katona (Lehel, 74.), Horváth A. (Baranyai, 56.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Katona (6., 1–0; 50., 2–1), Kopácsi Á. (51., 3–1)

Kis híján góllal kezdte a fővárosi fiatalok elleni mérkőzését U15-ös együttesünk: a 2. percben egy jobbról érkező szöglet után Katona István bólintott kapura, a vendégek hálóőre pedig éppen Stefanich Mirkó elé ütötte a labdát, de az előrehúzódó védőnk kihagyta a hatalmas ziccert. Nem sokkal később viszont már nem volt pardon, ugyanis Katona István magabiztosan értékesítette a Horváth Barnabás által kiharcolt 11-est. A 28. minutumban pedig már nem csak gól, hanem emberhátrányban is volt az MTK, mivel a Katona Istvánt leghátsó emberként letaglózó hálóőrt, Radnóti Botondot kiállította a játékvezető. Külön érdekesség, hogy a piros lapot kapó cerberus helyére egy mezőnyjátékos állt a gólvonalra, mivel a vendégek nem hoztak magukkal cserekapust. Ennek ellenére a félidő végéig nem változott az eredmény.

A második játékrész elején hatalmas meglepetésre egyenlítettek a kék-fehérek: Sebestyén Márk a kapusunkat is kicselezve egalizált. Szerencsére ez a bekapott gól felrázta Németh Richárd tanítványait, akik két perc alatt eldöntötték a három bajnoki pont sorsát: az 50. minutumban Katona István bombázott 17 méterről a hálóba, majd rögtön a középkezdés után Kopácsi Áronnal is rúgatott egy gólt, így pedig ki is alakult a 3–1-es végeredmény.

Azt gondolom, hogy a srácok átérezték a mérkőzés jelentőségét. Annak ellenére, hogy nagyon sűrű a programunk, jó teljesítményt nyújtottak, nem láttam rajtuk a fáradtság jeleit. Szerintem mentálisan és fizikálisan is jó állapotban van a társaság. Nekem az első félidő jobban tetszett. A szünet után viszont volt egy kis megingásunk, amit egy góllal ki is használt az ellenfél, de erre rögtön kettővel tudtunk válaszolni. Tökéletesen elégedett vagyok a csapattal

– értékelt a lefújás után Németh Richárd vezetőedző.